ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδα γνωριμίας με τα οινικά προϊόντα και τη γαστρονομία της δυτικής Μακεδονίας.


Ημερίδα με θέμα “Οίνος, Γαστρονομία, Παράδοση” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο Κτήμα Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα. Μία πρωτοβουλία του ξενοδοχειακού Ομίλου Παντελίδης, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, καθώς βρήκε συνοδοιπόρους, οινοποιεία, παραγωγούς τροφίμων, αλλά και συλλόγους της δυτικής Μακεδονίας.
 
Η εκδήλωση, που στόχο είχε την προβολή του οινολογικού και γαστρονομικού πλούτου της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και την ταυτόχρονη ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της περιοχής, προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων οινόφιλων. Δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να δοκιμάσει τα κρασιά των οινοποιών της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και να συνδυάσει γεύσεις προϊόντων ενσωματωμένων στην τοπική κοινωνία.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τέτοιας μορφής πρωτοβουλίες, έδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
 

Ο επικεφαλής του ομίλου, κ. Ιάκωβος Παντελίδης, επισήμανε: “Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία αντίστοιχη εκδήλωση στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι από κοντά τα τοπικά προϊόντα αλλά και τα οινοποιεία της περιοχής”.