ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αναμόρφωση Προϋπολογισμών των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) συνεδρίασε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. με την παρουσία του νέου γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Αθανάσιου Χριστόπουλου.
Κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
  • Εφαρμογή των διατάξεων μετασχηματισμού του Λιμενικού Συστήματος βάσει του νέου νόμου του Υ.Ν.Α
  • Διαδικασία σύνταξης και εφαρμογής των νέων Master Plan των Λιμένων, που έχει ζητηθεί από την Γεν. Γραμματεία.
  • Αναμόρφωση Προϋπολογισμών των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε (μη εισηγμένων στο ΧΑΑ).
  • Υπογραφή νέων Σ.Σ.Ε στα μη εισηγμένα στο ΧΑΑ λιμάνια Α.Ε.
  • Πρόβλημα λειτουργίας σε περιφερειακά λιμάνια λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ευρώπης (ESPO) από τον πρόεδρο της κ. Γιώργο Ανωμερίτη, ο οποίος επανέλαβε τις απόψεις της ESPO και της ΕΛΙΜΕ για το θεσμικά ιδιοκτησιακό καθεστώς των ευρωπαϊκών λιμένων και το συμφωνημένο βάσει του Ν.4093/2012 σχέδιο στρατηγικής ιδιωτικοποίησης κυρίως μέσω παραχωρήσεων με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των λιμένων και όχι της πώλησης του συνόλου των μετοχών τους.
Το Δ.Σ της ΕΛΙΜΕ θα συνεδριάσει εκ νέου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Γενικών Συνελεύσεων των Ανωνύμων Εταιριών Λιμένων με κύρια θέματα την ανάλυση των αποτελεσμάτων του 2012 και τη συζήτηση της Πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα θέματα της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας.