ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Επιχειρηματίες εστίασης Βόλου: Δε 'βγαίνουμε', θα βάλουμε λουκέτο.


Με λουκέτο απειλούν οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης αν δεν συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει τα προβλήματα τους και κυρίως τις οφειλές τους και να καταθέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τις προτάσεις τους για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους, επέδωσε ψήφισμα στο δήμαρχο. Εκείνος με τη σειρά του τους εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν η όποια στήριξη δοθεί να ξεπερνά τη νομιμότητα, ούτε από τους αιρετούς, ούτε από τους υπαλλήλους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του 
Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης κ. Απ. Αθανασός, οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι αγανακτισμένοι με την πολιτική που ασκεί ο δήμος τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ο οποίος τους ζητά να πληρώσουν τις οφειλές τους με τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος. Ζήτησε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα, επισημαίνοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι να μην κλείσει καμία επιχείρηση. “Και την τελευταία επιχείρηση τη χρειαζόμαστε αν θέλουμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη. Αν δεν συγκληθεί το Δ.Σ. να το συζητήσει θα βάλουμε μόνοι μας λουκέτο στις επιχειρήσεις μας. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 επιχειρήσεις που φέτος το καλοκαίρι δε θα ανοίξουν για το λόγο ότι το διαμορφούμενο περιβάλλον που έχει να κάνει και με την πολιτική που ασκεί ο Δήμος και με τη γενικότερη πολιτική, είναι ένα θανατηφόρο ‘κοκτέιλ’, που θα οδηγήσει το σύνολο των επιχειρήσεων σε αφανισμό. Από την αρχή του χρόνου πάνω από 40 επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και υπάρχουν κι επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει χέρια. Θα πρέπει οι δημοτικοί άρχοντες και οι σύμβουλοι να πάρουν θέση. Δεν είναι καθόλου σωστό να κρύβονται πίσω από αντιδημάρχους για τα καυτά θέματα του κλάδου”,

Ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες να υποστηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις της πόλης μέσα από συνεργασία που υπάρχει. “Ωστόσο, σε όλα υπάρχει ένα όριο και το όριο αυτό είναι η νομιμότητα. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τις υπηρεσίες, όταν πάνω από το κεφάλι κάθε υπαλλήλου κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη ο χαρακτηρισμός του επιόρκου, να μην λειτουργούν σωστά. Αντίθετα, πιέζουμε την ΚΕΔΕ να πιέσει τα υπουργεία για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις και ειδικά για την ένταξη των επιχειρήσεων στην ρύθμιση των 48 δόσεων. Ελπίζουμε να ισχύσει αυτή η ρύθμιση. Για όλα τα άλλα, στεκόμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων και επιδιώκουμε τη συνεργασία μαζί τους, ενώ θα είμαστε δίπλα στα αιτήματά τους”.