ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Διάλυση του ΕΟΤ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο στάδιο ειρήνης και Φιλίας την πραγματοποίησαν Παρασκευή 1/3/13,  οι υπάλληλοι του ΕΟΤ

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να διαδηλώσουν στο χώρο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με αίτημα να αποσυρθούν οι διατάξεις από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού με τις οποίες διαλύεται ο ΕΟΤ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αποτραπεί η καταστροφική για τον ελληνικό τουρισμό διάλυση του ΕΟΤ.
Τη διάλυση του ΕΟΤ καταγγέλλει η "Αυτόνομη Παρέμβαση" εργαζομένων του Οργανισμού.
Την Παρασκευή 22-2-2013 τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΤ και του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο μετά από πρόσκλησή του.
Στη συνάντηση αυτή ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε το διαμελισμό του ΕΟΤ εκφράζοντας τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Η αφαίρεση και των τελευταίων αναπτυξιακών αρμοδιοτήτων από τον ΕΟΤ, που μεταφέρονται στο υπουργείο Τουρισμού και στις Περιφέρειες, στη σημερινή οικονομική συγκυρία, ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου, χωρίς να έχει προηγηθεί η δημιουργία του διάδοχου σχήματος που θα τις ασκήσει, θα δημιουργήσει χάος στην τουριστική αγορά.



Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι το ΥΠΟΤ έθεσε προς διαβούλευση ένα εντελώς διαφορετικό πολυνομοσχέδιο από αυτό που θα τεθεί προς ψήφιση, σύμφωνα με το οποίο οι εναπομένουσες αρμοδιότητες στον ΕΟΤ είναι η προβολή, η διαφήμιση και τα γραφεία εξωτερικού.
Με το νέο σχέδιο νόμου δεν πρωτοτυπεί η υπουργός, αφού επαναφέρει ένα σενάριο που εμφανιζόταν από καιρό εις καιρό και <<παίχθηκε >> ,με παταγώδη αποτυχία το 2000 και ανακλήθηκε αργότερα .
Όσο για τις εναπομένουσες αρμοδιότητες στον ΕΟΤ, προβολή ,διαφήμιση και γραφεία εξωτερικού είναι γνωστό ποια συμφέροντα τις επιβάλλουν και ποιοι οι στόχοι.


Ο ΣΕΤΕ το ΞΕΕ και οι μεγάλοι του τουρισμού από το 97 προτείνουν ΑΕ με αυτές τις αρμοδιότητες και βέβαια τον έλεγχο αυτής χωρίς την συμμετοχή τους οικονομικά .


Το σημερινό σχέδιο νόμου που αφήνει τον ΕΟΤ σαν ΝΠΔΔ επιτυγχάνει και τα δύο.
Και τον έλεγχο στο διορισμένο ΔΣ και τους πόρους από τον προϋπολογισμό .


Είναι ξεκάθαρο ότι το Ν/Σ σε οποιαδήποτε εκδοχή του και αν προταθεί για ψήφιση ,θα είναι συνεπές στην πολιτική των μνημονίων, θα επιδιώκει στρατηγικές επιλογές και μέτρα που αφορούν την απαξίωση του ΕΟΤ με απώτερο στόχο
-- την εκχώρηση όλων των αρμοδιοτήτων του στον ιδιωτικό τομέα
-- στην προώθηση τουριστικών επενδύσεων μαζικού χαρακτήρα
-- στην πλήρη ελαστικοποίηση των περιβαλλοντικών εγκρίσεων των επενδύσεων
-- στη συγκέντρωση αποφασιστικών και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων σε κοινωνικά μη νομιμοποιημένες δομές (π.χ. ΤΑΙΠΕΔ
-- στις προκλητικές φοροαπαλλαγές και ατέλειες των μεγαλοεπενδυτών,
--στην κατ’ ουσία νομιμοποίηση συντελεσμένων πολεοδομικών παραβάσεων και αυθαιρεσιών
--στην πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων,
--στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων
-- στον εκμηδενισμό της κοινωνικής συμμετοχής στον αναπτυξιακό σχεδιασμό.



Η “Αυτόνομη Παρέμβαση εργαζομένων ΕΟΤ”, καταλήγει η ανακοίνωση, όταν θα ενημερωθεί για το σχέδιο νόμου θα αποδείξει άρθρο άρθρο ότι δεν πληρεί τις ανάγκες του τουρισμού αλλά ούτε καν τους στόχους που το ίδιο θέτει."