ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Θραύση έκαναν τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στη Διεθνή Έκθεση Green Week στο Βερολίνο


Όταν δουλεύουμε με μέθοδο, ξέρουμε τους στόχους, ξέρουμε πώς να το πετύχουμε. Θέλουμε στοχευμένες δράσεις με μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Όλα τα μηνύματα είναι θετικά και ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας, κάνει μια στροφή προς την ποιοτική γεωργία. Είναι αυτή η γεωργία που θέλει όλος ο κόσμος και η Ευρώπη και η Γερμανία και η Ελλάδα. Ση Γερμανία αναζητούν τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, με γεωγραφική ένδειξη και με βιολογικό τρόπο παραγωγής. «Τρελαίνονται» με το ελαιόλαδο που έχουμε φέρει εδώ, το βιολογικό μας, το λάδι της Λέσβου, με τα τυριά μας, με το μέλι, έχουμε 2-3 παραγωγούς που έχουν φέρει διάφορους τύπους μελιών. Αν δείτε την προσέλευση του κόσμου, θα δείτε ότι δεν υπάρχει άλλο περίπτερο με τόσο πολύ κόσμο που να θέλουν να δοκιμάσουν τα προϊόντα του.
Σύμφωνα με τον κ. Ταυτάρη “έχουν αυξηθεί κατά 26% οι εξαγωγές των ελληνικών κρασιών και περίπου κατά 24% το ελληνικό ελαιόλαδο. Σε κάθε χώρα κάνουμε στοχευμένες δράσεις ανά προϊόν. Για παράδειγμα στη Ρωσία, θέλαμε να ανεβάσουμε τις εξαγωγές των κονσερβοποιημένων ροδάκινων και όντως καταφέραμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση στη ρωσική αγορά ξεπερνώντας την Κίνα. Στην Κίνα τώρα, μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι εξαγωγές ελαιολάδου, όπου πήγαν 100% πάνω. Τώρα παλεύουμε με αντίστοιχα προγράμματα την αμερικάνικη αγορά και στην αγορά του Καναδά ως προς το τυρί φέτα και το γιαούρτι μας. Θέλω να πιστεύω ότι όταν δουλεύουμε με μέθοδο, ξέρουμε τους στόχους, ξέρουμε πώς να το πετύχουμε. Δεν θέλουμε πολλά και ποικίλα πράγματα χωρίς αποτέλεσμα. Θέλουμε στοχευμένες δράσεις με μετρήσιμο αποτέλεσμα”.