ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Γαμήλιος προορισμός για την περιοχή των Βαλκανίων ο Άθως


Να ζήσουν τον γάμο τους -και όχι μόνο τον μύθο τους- στην Ελλάδα και μάλιστα... «αλά αθωνικά», επιχειρεί να πείσει τους μελλόνυμφους του εξωτερικού, ιδίως από τα Βαλκάνια, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω (Mount Athos Area), στη Χαλκιδική, που συμμετείχε πρόσφατα, για δεύτερη φορά, στη θεματική έκθεση Balkanica Wedding Expo, στη Σόφια της Βουλγαρίας.


Εκατοντάδες μελλόνυμφοι επισκέφτηκαν το περίπτερο τής Mount Athos Area, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή ως γαμήλιο προορισμό, ενώ πολλές κρούσεις πραγματοποιήθηκαν και από εκπροσώπους εξειδικευμένων τουριστικών πρακτορείων και διοργανωτές γαμήλιων ταξιδιών ή γραφεία οργάνωσης γάμων.


«Είχαμε ήδη κάποιες κρατήσεις στη διάρκεια της έκθεσης, όχι για γάμους, αλλά για γαμήλια ταξίδια ζευγαριών από τη Βουλγαρία, ενώ οι επιχειρήσεις του είδους ενθουσιάστηκαν στην ιδέα να εντάξουν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη στα προγράμματά τους. Ως προς έναν βαθμό, η περιοχή μας έχει ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστή έξω ως γαμήλιος προορισμός, χάρη και στους πολλούς γάμους αλλοδαπών, που διοργανώνονται σε ξενοδοχείο της περιοχής, αλλά μετά από τη δεύτερη αυτή συμμετοχή μας στη Balkanica Expo, η προσπάθεια θα συνεχιστεί με καινοτόμες προωθητικές δραστηριότητες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Άθω, Μαρία Παππά.
Κατά την ίδια, τον ερχόμενο Μάιο, τουριστικοί πράκτορες από το εξωτερικό θα προσκληθούν σε έναν παραδοσιακό -ακόμη και με γαϊδουράκια- γάμο στην Αμμουλιανή, ώστε να ζήσουν από κοντά την ιδιαίτερη εμπειρία μιας τελετής «αλά αθωνικά».


Το μόνο «πρόβλημα»; «Ψάχνουμε να βρούμε μεταξύ φίλων και συγγενών το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί τον Μάιο, γιατί θέλουμε η εμπειρία που θα ζήσουν οι προσκεκλημένοι μας να είναι εντελώς αυθεντική και όχι στημένη», λέει χαριτολογώντας η κα. Παππά.
Ημερησία