ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Μικρά κι' ενδιαφέροντα


Προκήρυξη 48ωρης απεργίας στις 31 Ιανουαρίου από την ΠΝΟ

Αντιδράσεις αλλά και θετικά σχόλια προκαλούν οι νέες τροποποιήσεις και προσθήκες στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, “ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις”, η δημόσια διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε, ενώ ήδη δόθηκε στα κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, πριν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.

Η 
Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που αποφάσισε την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από την Πέμπτη 31/01 στις 6 το πρωί, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο “αιτία πολέμου και ταφόπλακα για τους Έλληνες ναυτεργάτες”, ζητώντας την απόσυρσή του.


Η OLYMPIC HANDLING υπέγραψε μακροχρόνια συνεργασία με την RYANAIR
Η Olympic Handling ανακοίνωσε την υπογραφή μακροχρόνιας σύμβασης επίγειας εξυπηρέτησης με την αεροπορική εταιρεία RYANAIR η οποία προβλέπει στην εξυπηρέτηση της αεροπορικής εταιρείας στα Ελληνικά αεροδρόμια. Η Olympic Handling έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών πελατών της, συνεχίζει δυναμικά, ανανεώνοντας όλες τις συνεργασίες της για τα επόμενα χρόνια, ενώ συγχρόνως επεκτείνεται και σε νέες συνεργασίες, στηρίζοντας έτσι και την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.

Χαλκιδική: Πρώτο... 'διαβατήριο' για το 'ελληνικό πρωινό  στην Πόλη

Ένα καινοτόμο και ενδιαφέρον στοιχείο, είναι ότι με πρωτοβουλία και μέριμνα του 
Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής σε συνεργασία με το ΞΕΕ, ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, το “Ελληνικό Πρωινό”,και έδωσε το παρών στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, EMITT 2013, με στόχο αφενός μεν να ενισχύσει την παρουσία της περιοχής στην έκθεση, αφετέρου δε να λειτουργήσει πιλοτικά και για μία γενικότερη προσπάθεια “εξαγωγής” του concept και ενσωμάτωσής του στην προσπάθεια προβολής και προώθησης των ελληνικών προορισμών και του ελληνικού τουριστικού και ξενοδοχειακού προϊόντος.

Μισό εκατομμύριο επιβάτες κρουαζιέρας διακινήθηκαν στα ελληνικά λιμάνια το 2012

Με βάση τα στοιχεία τα οποία επεξεργάσθηκε η Τεχνική Επιτροπή Κρουαζιέρας της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) για το homeporting στα τέσσερα κύρια λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας το 2012, προκύπτει ότι διακινήθηκαν συνολικά 440.098 επιβάτες.
Από τους επιβάτες αυτούς, οι οποίοι επιβιβάσθηκαν και αποβιβάσθηκαν σε ελληνικά λιμάνια, το 74% διακινήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά (
ΟΛΠ), το 15% στον Ο.Λ. Κέρκυρας και το 11% στον Ο.Λ. Ηρακλείου



ΙΟΒΕ: Συνολικά 741 χιλ. θέσεις απασχόλησης υποστηρίζει η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του ΙΟΒΕ για την επίδραση του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, για κάθε 100 θέσεις άμεσης απασχόλησης που είναι αποτέλεσμα της τουριστικής δαπάνης και των επενδύσεων, υποστηρίζονται άλλες 130 θέσεις απασχόλησης συνολικά στους κλάδους που αποτελούν τους κυριότερους προμηθευτές των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και σε εκείνους όπου κατευθύνεται, ως καταναλωτική δαπάνη, το εισόδημα των απασχολουμένων (στον τουριστικό τομέα και στους κύριους κλάδους-προμηθευτές).
Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής προκύπτει ότι η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα υποστηρίζει συνολικά 741 χιλ. θέσεις απασχόλησης.

Διήμερο εργασίας για θέματα κρουαζιέρας στο Ηράκλειο της Κρήτης
Στις 24 & 25 Ιανουαρίου 2013 διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης από τη MedCruise (Μεσογειακή Ένωση Λιμένων) διήμερο εργασίας για θέματα κρουαζιέρας.
Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι 13 λιμένων. Επίσης θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας εκπροσωπώντας την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας (ECC/CLIA). Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιασθεί η συγκριτική μελέτη που έχει ολοκληρώσει η MedCruise για τα λιμενικά τέλη καθώς και οι πρακτικές των Λιμένων που αφορούν τη διαδικασία υποδοχής και προγραμματισμού ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, η πολιτική αποβλήτων και τα δικαιώματα επιβατών.

Αυστραλία: Αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για Ελλάδα
Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων αλλά και των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, οδήγησαν το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών στην απόφαση να αναθεωρήσει την ταξιδιωτική του σύσταση για την Ελλάδα.
Επισημαίνεται, επίσης στους Αυστραλούς πολίτες πως "οι απεργίες γίνονται πιο συχνά στην Ελλάδα. Απεργίες σημειώνονται και στα δημόσια μέσα συγκοινωνιών με αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα ταξιδιωτικά σας πλάνα στην Ελλάδα".
Ημερησία

Το Λονδίνο υποψήφιο για τους παγκόσμιους αγώνες ομοφυλοφίλων του 2018

Tην υποψηφιότητά του για την ανάληψη των παγκόσμιων αγώνων ομοφυλοφίλων του 2018 ανακοίνωσε ο Δήμος Λονδίνου, ύστερα από τη βούληση και επιθυμία των Μπόρις Τζόνσον και Ντέιβιντ Κάμερον, δημάρχου του Λονδίνου και πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας
Geia sas Elláda!” λέει ο καναδός αστροναύτης Chris Hadfield, φωτογραφίζοντας από τον ουρανό την Ελλάδα


Τη χώρα μας από το διάστημα φωτογράφησε ο καναδός αστροναύτης Chris Hadfield που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και εντυπωσιασμένος από το θέαμα ανήρτησε μια σειρά από φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
O Hadfield έβαλε στον λογαριασμό του στο twitter φωτογραφίες από την Κρήτη, κάνοντας ειδική μνεία στο περίφημο παλάτι της Κνωσσού, εικόνες από την Σπάρτη την Καλαμάτα και τη Ρόδο.
«Ενδιαφέρον που από το διάστημα μπορεί κανείς να δει που στεκόταν ο Κολοσσός της Ρόδου πριν από 2.300 χρόνια», λέει, χαρακτηριστικά, ο αστροναύτης, εκφράζοντας τον θαυμασμό του. Επισημαίνει τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου και αποτίνει φόρο τιμής στην Αθήνα, την κοιτίδα ενός μεγάλου τμήματος του σημερινού πολιτισμού και της παγκόσμιας γνώσης, όπως ο ίδιος σχολιάζει,χαρακτηριστικά.H είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, αφορά τα tweets ενός Καναδού αστροναύτη ο οποίος φωτογράφισε την Eλλάδα από το διάστημα και ανέβασε στο Τwitter τις φωτογραφίες με το μήνυμα “Geia sas Elláda!“
https://twitter.com/Cmdr_Hadfield/news.traveling.


Η SWISS: νέο ετήσιο ρεκόρ σε μεταφορά επιβατών για το 2012, αλλά ο τομέας παραμένει δύσκολος και τεταμένος σε επίπεδο κερδών

Η Swiss International Air Lines (SWISS) μετέφερε συνολικά 15.816.469 επιβάτες το 2012 - τον μεγαλύτερο ετήσιο όγκο στην ιστορία της Ελβετικής αεροπορίας. Ο μεγάλος αριθμός επιβατών δεν μεταφράζεται απαραιτήτως σε ενισχυμένα κέρδη. Επίσης τα καθαρά αποτελέσματα της SWISS εξακολουθούν να υποφέρουν από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και την αναγκαία πτωτική πορεία των τιμών των εισιτηρίων. Ο όγκος των επιβατών της SWISS για το 2012 ήταν κατά 3,3% βελτιωμένος από τους 15.317.275 επιβάτες του προηγούμενου έτους.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ: ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ Υ.Ν.Α.
Προς την Σωστή κατεύθυνση κινείται το νέο νομοσχέδιο πού ετοίμασε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σχετικά με τα θέματα της ακτοπλοΐας δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου.
Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλία σ και Αιγαίου « Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου» με δεδομένη την οικονομική συγκυρία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση θεραπεύοντας και κάποιες ‘‘πολιτικές παθογένειες’’ προηγούμενων δεκαετιών.
Αναμένουμε και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου πού θα αφορούν και τα ελληνικά μικρά νησιά στις γραμμές δημοσίου Συμφέροντος.

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ETIHAD AIRWAYS

Για την Etihad Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο νέος χρόνος ξεκίνησε με ρεκόρ μεταφοράς επιβατών σε όλο το δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας, σε μία ημέρα.
Το ρεκόρ σημειώθηκε το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 όταν 33.802 επιβάτες ταξίδεψαν με την αεροπορική εταιρεία, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 33.766 επιβατών που είχε σημειωθεί στις 14 Ιουλίου 2012, επίσης ημέρα Σάββατο.
Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013, η Etihad Airways μετάφερε 32.622 και 32.918 επιβάτες αντίστοιχα, αριθμοί που βρίσκονται στο Top10 της κατάταξης των ημερών με τη μεγαλύτερη μεταφορά επιβατών για την εταιρεία.

Σημαντική μείωση στην αγορά ενοικιάσεων αυτοκινήτων το 2011- 2012

Σε ολόκληρη τη χώρα εκτιμάται ότι λειτουργούν περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη αγορά ωστόσο εμφανίζει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, γεγονός που οφείλεται στην κυριαρχία λίγων εταιρειών και ιδιαίτερα αυτών που κατά κύριο λόγο εκπροσωπούν διεθνή εμπορικά σήματα. Έντονη είναι επίσης και η γεωγραφική συγκέντρωση των επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς η πλειοψηφία τους εδρεύει σε τουριστικές περιοχές της χώρας και κυρίως στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου. Τα παραπάνω προκύπτουν από την κλαδική μελέτη “Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων”, που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group. Η εν λόγω μελέτη εξετάζει τόσο την αγορά των βραχυχρόνιων – τουριστικών ενοικιάσεων, όσο και την αγορά των μακροχρόνιων μισθώσεων.