ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κομπίνα στον ΕΟΤ: Τα τελευταία σκηνικά πριν το πρώτο «φινάλε»


Άλλη μία ανακεφαλαίωση για την πολύκροτη, πια, υπόθεση της κομπίνας που πήγε να στηθεί εις βάρος του ΕΟΤ. Κατ’ αρχάς η διαπίστωση ότι όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εμπλοκή και μάλιστα σε «πρωταγωνιστικό» ρόλο του συμβούλου του πρώην γ.γ. θεωρείται βεβαία. Περιμένουμε να δούμε τι θα πει ο ίδιος αύριο στον ανακριτή.

Μετά, ήρθε η δήλωση 
Ν. Καραχάλιου, ο οποίος εξακολουθεί να βλέπει «πόλεμο εξόντωσης»εναντίον του επειδή, κατά την άποψή του, ήθελε να διερευνήσει το θέμα της λογιστικής «τρύπας»των 12 εκατ. ευρώ. Τη συγκεκριμένη υπόθεση της απάτης, την χαρακτηρίζει «σοβαρή», πλην«ερασιτεχνική» μπροστά «στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν αδιαφάνεια στον ΕΟΤ».

Το πρωί τοποθετήθηκε και ο 
Σύλλογος Υπαλλήλων του Οργανισμού και έχει δύο ενδιαφέροντα σημεία η ανακοίνωση αυτή. Τον τρόπο συμπεριφοράς του συλληφθέντος συμβούλου, από πριν ακόμα προσληφθεί ως τέτοιος (είχαμε κάνει και εμείς κάποιες αναφορές τότε) που απαιτούσε πρόσβαση σε έγγραφα, αρχεία και διαδικασίες του Οργανισμού, η απαίτηση να γίνει αποδέκτης των κινήσεων των λογαριασμών (τα extre) και το «κομβικής» σημασίας θέμα για εμάς, ότι τα μπλοκ των επιταγών του παραδόθηκαν «κατόπιν ισχυρών πιέσεων της Διοίκησης».

Ανακεφαλαιώνοντας και εν αναμονή των απολογιών την Παρασκευή, έχουμε και λέμε:
  • Η εμπλοκή του συμβούλου του Ν. Καραχάλιου, Κ. Βασιλάκου, προκύπτει από τις μαρτυρίες των άλλων κατηγορούμενων.
  • Ένα ερώτημα προς διερεύνηση, είναι γιατί είχε τα μπλοκ των επιταγών στα χέρια του, με ποιου εντολή και γιατί χωρίς να υπάρχει κάποιο “πρωτόκολλο” παράδοσης-παραλαβής από τις οικονομικές υπηρεσίες.
  • Το αν το στέλεχος της επίμαχης επιταγής, κόπηκε μετά την παραλαβή των μπλοκ ή αν είχε κοπεί πριν.
  • Πώς και γιατί επελέγησαν οι επιχειρήσεις και τα πρόσωπα που οπισθογράφησαν την επιταγή.
Εμείς κρατάμε και σήμερα την επισήμανση ότι κάτι δεν μας πάει καλά σε όλο αυτό, καθώς η ειδική εικόνα που έχουμε παραπέμπει σε πολύ ερασιτεχνική δολοπλοκία.

Εκτός αν υπάρχει κάποιος χαμένος 
“κρίκος” στην όλη εξέλιξη που δεν γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή...

Κατά τα άλλα, το θέμα ξέφυγε από την ελληνική επικράτεια και συμπεριλαμβάνεται στη σημερινή ειδησεογραφία σε sites π
ου ειδικεύονται στα διεθνή τουριστικά θέματα, όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτό...
tourism lobby