ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μικρά κι' ενδιαφέροντα


Ανοιξε για το κοινό, ο όροφος της Στοάς Αττάλου
Άνοιξε για το κοινό, ο άνω όροφος της Στοάς του Αττάλου, ο οποίος παρέμεινε κλειστός για το κοινό για περισσότερα από τριάντα χρόνια.
Κατά την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «Τεκμήρια Γλυπτικής από την Αρχαία Αγορά» που πραγματοποιήθηκε στον άνω όροφο της Στοάς Αττάλου, στον χαιρετισμό που απεύθυνε, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, εξήρε, την ιδιαίτερη σημασία του έργου «Αναβιώνοντας την Αρχαία Αγορά, τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία» που υλοποιήθηκε από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και την Α ΕΠΚΑ.


Κοινωνικός διάλογος για τη ναυτεργασία
Με επιστολή που απέστειλε σε όλους αρμόδιους φορείς στις 30 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, τους κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά στον κοινωνικό διάλογο για τη ναυτεργασία. «Κοινός τόπος όλων πρέπει είναι η διασφάλιση της εξωστρέφειας της ναυτιλίας μας, η εύρυθμη λειτουργία και αποδοτικότητά της, οι θέσεις εργασίας των ναυτικών μας, η διατήρηση και ισχυροποίησή της, προς όφελος της χώρας και των πολιτών.»

Τουριστικό χαρακτήρα θα έχει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Προσθήκη λεζάντας
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΕΡΓΟΣΕ έχουν ετοιμάσει σχέδιο για μια πιλοτική δραστηριότητα όσον αφορά την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, ο χαρακτήρας του οποίου θα έχει κατεξοχήν τουριστικό χαρακτήρα, αλλά θα καλύπτει και μεταφορικές και εμπορικές ανάγκες”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με την αφορμή της θετικής έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ηλεκτροκίνησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο - Πάτρα.
Αυτό είναι το πρώτο σιδηροδρομικό έργο στη χώρα με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα το οποίο παραμένει ανενεργό, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα δαπανήθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό για την αναβάθμισή του.

Περιοδεία Υπουργού Τουρισμού στο Νομό Πέλλας
Η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε περιοδεία στο Νομό Πέλλας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας και την αξιοποίηση του ανεμοδρομίου της Παναγίτσας. Η  κ. Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας «μεγάλο πολιτιστικό θησαυρό και τόνισε ότι «θα πρέπει να διασύνδεουμε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε ένα ενιαίο σύστημα τουριστικής περιήγησης, ώστε ο επισκέπτης να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα της αρχαίας πόλης».


Σύμφωνο συνεργασίας για τον προσκυνηματικό τουρισμό
Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος με αντικείμενο τον προσκυνηματικό τουρισμό, θα προχωρήσει πολύ σύντομα το Υπουργείο Τουρισμού, όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, από το βήμα του διεθνούς Συνεδρίου, «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Τουρισμός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μοντέλα Ανάπτυξης- Δυνατότητες Συνεργασίας».


«Πράσινο φως» για την υλοποίηση πάγιων αιτημάτων του HAPCO
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες μία ακόμη συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και εν συνεχεία με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Αναστάσιο Λιάσκο.Η επαναφορά της συνεδριακής αγοράς στους πρότερους ρυθμούς λειτουργίας της κρίθηκε από όλους ομόφωνα ως άκρως απαραίτητη για τη διασφάλιση τόσο των χιλιάδων θέσεων εργασίας, όσο και της όποιας εισροής εσόδων στα εθνικά ταμεία.
Διακόπτονται επ’ αόριστον τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
Το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την επ’ αόριστον διακοπή εκτέλεσης συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης, από τις 26-11-2012, εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας, που συνεπάγεται την αδυναμία προμήθειας καυσίμων. Οι συνεχείς καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των υπηρεσιών που παρείχε βάσει συμβάσεων στο κράτος, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.







Η Germanwings αυξάνει τις συνδέσεις μεταξύ Κολονίας/ Βόννης και Βερολίνου  
Από τις 14 Ιανουαρίου 2013 και εξής, η Germanwings θα εκτελεί έως και 10 πτήσεις ημερησίως μεταξύ Ρήνου και Spree. Το πρόγραμμα, μέχρι σήμερα, περιελάμβανε 6 καθημερινές πτήσεις την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ωστόσο, η εταιρία εκτελούσε περιορισμένα δρομολόγια. Η αύξηση των δρομολογίων βασίζεται κυρίως στην ανάληψη των πτήσεων που πραγματοποιούσε η μητρική της εταιρία, Lufthansa.Με τις επιπλέον πτήσεις μεταξύ Κολονίας και πρωτεύουσας, η Germanwings επεκτείνει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στο αεροδρόμιο της Κολονίας/ Βόννης.


Περίπου 2.500 οινόφιλοι στην εκδήλωση 'Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά'
Οι επισκέπτες της μονοήμερης εκδήλωσης “Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά” έφτασαν φέτος σχεδόν τους 2.500, από 2.000 περίπου πέρυσι, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), οινοποιού κ. Γιάννη Τσέλεπου, ότι “η δυναμική των πελοποννήσιων οινοπαραγωγών κοντράρει την κρίση”. 


Συνέδριο «Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας»
Στο πλαίσιο της 28ης κλαδικής έκθεσης «Philoxenia», που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Helexpo, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης οργανώνει συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας» το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, από 9:30π.μ. έως 5μ.μ., στην αίθουσα «Corona».


Ιδρύεται διεθνής κρατική Ανώτερη Σχολή Ξενοδοχειακού Management, τριετούς φοίτησης
Ίδρυση διεθνούς Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Management , τριετούς φοίτησης, στα πρότυπα επιτυχημένων Σχολών του Εξωτερικού, που θα δώσει στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Τουριστική Εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα στηριχτεί – όπως τόνισαν ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη -, σε πόρους του ΕΣΠΑ, που έως χθες «λίμναζαν».


Aegean: Μείωση 5% στον κύκλο εργασιών το 9μηνο
Το εννεάμηνο του 2012 ο κύκλος εργασιών της ΑEGEAN ανήλθε σε €511,3 εκ., παρουσιάζοντας μείωση κατά 5%. Η AEGEAN μετέφερε 4,9 εκ. επιβάτες το εννεάμηνο του 2012, με μείωση 6% σε σχέση με το 2011 πετυχαίνοντας αύξηση πληροτήτων από 69,2% σε 73,9%, με χαμηλότερους όμως ναύλους εσωτερικού για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Το καθαρό αποτέλεσμα του εννεαμήνου μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους €8,67 εκ., σημαντικά επιβαρυμένο σε σχέση με ζημιές €2,72 εκ. το 2011. Η εξέλιξη του κόστους των καύσιμων και της ισοτιμίας του ευρώ ήταν οι βασικοί λόγοι για την επιδείνωση, πέραν φυσικά της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης κάμψης της ζήτησης από Έλληνες καταναλωτές.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε €180.9 εκ. την 30.09.2012.


Ενίσχυση της βρετανικής αγοράς στη Μύκονο
Σημαντική ώθηση στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη M. Βρετανία στη Μύκονο αναμένεται να δώσει την ερχόμενη χρονιά η νέα γραμμή που καθιερώνει η Easy Jet από και προς το Μάντσεστερ.
Πρόκειται για δύο τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις που προβλέπεται να δρομολογηθούν από τις 20 Απριλίου 2013 με αεροσκάφη Air Bus 319 και θα διαρκέσουν για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.