ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλητηρίασαν σκυλιά στην Καρδίτσα


Το πρωί τουΣαββάτου22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012 στην πλατεία παυσίλυπο του Δήμου Καρδίτσας βρέθηκαν δηλητηριασμένα περισσότερα από 10 σκυλιά αδέσποτα και δεσποζόμενα.
Ανθρώπινα κτήνη θέλησαν με τον τρόπο αυτό να εξαφανίσουν τα σκυλιά από την Καρδίτσα.
Ήδη ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Καρδίτσας φιλόζωοι μετέφεραν σε τοπικούς κτηνίατρους τα ζώα μήπως και σώσουν μερικά. Όμως 6 σκυλιά δεν τα  πρόλαβαν.
Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνος για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ο Δήμος Καρδίτσας και ενώ προ μηνών ο τοπικός τύπος είχε ασχοληθεί με το θέμα αυτό, ο δήμος δεν ευαισθητοποιήθηκε.
Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι τα σκυλιά δηλητηριάστηκαν από οργανοφωσφορικές ουσίες (εμπεριέχονται σε φυτοφάρμακα) την δε Τοξικολογική εξέταση θα κάνει η κτηνιατρική σχολή της Καρδίτσας.
Οταν κυκλοφορούν τέτοια κτήνη ανάμεσα μας, πως να τους μάθουμε να σέβονται το περιβάλλον και να  συμβάλουν στην  ανάπτυξη του τουρισμού; Ήδη είναι πολύ ασχημη η εικόνα ου βγάζουμε προς τα έξω πρέπει να την επιδεινώνουμε ακόμη περισσότερο; Κάποιοι πρέπει να σκέφτούν πολυ σοβαρά..


ΦΩΤΟ: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΩΣΤΕΛΛΟΣ