ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η ΚΕΔΕ εξεφρασε τη δυσαρέσκεια της για την εκχώρηση των λιμανιών στο ΤΑΙΠΕΔ


Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της , το γενικό γραμματέα και το δήμαρχο Ρόδου,  συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την εκχώρηση με Προεδρικό Διάταγμα, των λιμανιών στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος και καμία συνεργασία.

Ο υπουργός ανέπτυξε στην αντιπροσωπεία τις βασικές θέσεις του υπουργείου για την καλύτερη αξιοποίηση των λιμανιών και την προσέλκυση επενδύσεων, θεωρώντας ότι πρέπει να είναι ενεργός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα υποβάλει στον υπουργό Ναυτιλίας σχετικό υπόμνημα στο οποίο θα περιληφθούν όλα τα τεχνικά, διοικητικά και οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια της χώρας. Την ευθύνη για τη συλλογή των σχετικών στοιχείων ανέλαβε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους.