ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μειώθηκε η “ψαλίδα” μεταξύ εσόδων και αφίξεων στο α΄εξάμηνο


Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της "έρευνας συνόρων" της Τράπεζας της Ελλάδας για το ισοζύγιο πληρωμών,λείνει η “ψαλίδα” της μείωσης μεταξύ εσόδων και αφίξεων στο α΄εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους μειώθηκαν αισθητά κατά 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, ενώ οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος περιορίστηκαν κατά 16,4%, με αποτέλεσμα η μείωση των καθαρών εισπράξεων να περιοριστεί στα 135 εκατ. ευρώ.Τα έσοδα στο εξάμηνο ήταν πολύ πιο χαμηλά και από τα επίπεδα του 2010, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα και διαμορφώθηκαν στα 2,7 δισ. ευρώ.

Πτώση σημείωσε το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2011, εξαιτίας της μείωσης των ταξιδιωτικών εσόδων. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνιο το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου κατέγραψε μείωση κατά 116 εκατ. ευρώ σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας τα 1.115,7 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 7,1% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011, καθώς έφτασαν τα 1.295,4 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, αύξηση παρουσίασαν οι ταξιδιωτικές πληρωμές κατά 10,8%.