ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ντόμινο πτωχεύσεων στην Πολωνία


Οι χρεοκοπίες των Πολωνών tour operators συνεχίζονται σαν να υπάρχει ντόμινο και το ένα παρασύρει το άλλο. Την Τετάρτη 4 Ιουλίου, πτώχευση ανακοίνωσε και η διοίκηση της Sky Club.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις των πολωνικών ΜΜΕ εκτιμάται ότι 6.000 άτομα (ενώ το wp.pl αναφέρει 9.500) βρίσκονται σε διακοπές “κλεισμένες” από την Sky Club, στις χώρες Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Μαρόκο, Τυνησία και Κούβα.ότι οι αρχές της Βαρσοβίας,πόλη που εδρεύει ο Sky Club κινητοποιήθηκαν για να επιστρέψουν οι τουρίστες πίσω στη χώρα. Το ποσό διαθέσιμο είναι 25 εκατ. ζλότι (περίπου 5 εκατ. ευρώ) και θα καλυφθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Εν τω μεταξύ μετά Sky Club, το Alba Tour, το Africano Travel και το Blue Rays, στις 30/7/2012 και το Πολωνικό γραφείο Atena με βάση το Oświęcim κατερευσε. Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου άρχισε να ανακοινώνει τις ακυρώσεις και αναβολές στους πελάτες, οι οποίοι δεν έβρισκαν ούτε την ιστοσέλιδα του οργανισμού.
Οι πελάτες που προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία διαπίστωσαν ότι ακόμη και η ιστοσελίδα δεν ήταν διαθέσιμη. Εκπρόσωποι του Atena διαβεβαίωσαν ότι οι πελάτες στο εξωτερικό θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν σπίτι τους χωρίς προβλήματα. Το ερώτημα τώρα είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πάρουν τα χρήματά τους;