ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΟΛΠ: Πρόσκληση για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης του φωτισμού


Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης του φωτισμού στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, εξέδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.), προϋπολογισμού 42.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Ο ανοιχτός πρόχειρος διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου 2012.
Το αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνει την καταγραφή και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, τη νέα ταξινόμηση των φωτιστικών χώρων ανά περιοχή και είδος, προτάσεις ανασύνθεσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και οδηγίες για τη συνεχή συντήρηση του δικτύου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «το λιμάνι το οποίο εκτείνεται σε έκταση κρηπιδότοιχων 22 χλμ., με τεράστιους χερσαίους χώρους, αποτελεί μεγάλο καταναλωτή ενέργειας. Στα πλαίσια των φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων του ΟΛΠ Α.Ε., στον οποίο ήδη απονεμήθηκε το 2011 από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) ο τίτλος του ECOPORT, εκτός από τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, αποφασίσθηκε η μελέτη νέων φωτιστικών πεδίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση των φωτιστικών πεδίων. Από τις μεταβολές αυτές αναμένεται να προκύψουν οφέλη άνω των 2 εκ. ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο ισοδυναμεί με το 2% του τζίρου και το 20% των κερδών του. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. εξυπηρέτησε το 2011 μέρα-νύχτα επί 365 ημέρες το χρόνο 50.000 αφιξοαναχωρήσεις πλοίων».