ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για την υπογραφή ΣΣΕ ξενοδοχοϋπάλληλων


«Η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι μια θετική εξέλιξη, κομβικής σημασίας για την πορεία του ξενοδοχειακού κλάδου τη φετινή και την επόμενη περίοδο, αλλά και του ελληνικού τουρισμού γενικότερα.

Εξασφαλίζει την επίτευξη εργασιακής ειρήνης, μέσα σε ένα εύθραυστο κοινωνικό περιβάλλον, που είναι απολύτως απαραίτητη στην προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης στον τουρισμό.

Η υπογραφή της συμφωνίας εύχομαι να λειτουργήσει εποικοδομητικά για την εμπέδωση ενός κλίματος σταθερής και μόνιμης συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη για τις δύο πλευρές, τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία γενικότερα».



Σημειώνεται ότι ύστερα από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, που κατέληξαν στη διατύπωση πρότασης Συμφωνίας από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων υπέγραψε νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την πλευρά των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που εκπροσωπεί η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ.

Η συμφωνία προβλέπει μείωση του βασικού μισθού της τάξης του 15%, με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των επιδομάτων (ακόμη και όσων καταργούνται από το μνημόνιο – Π.Υ.Σ. 2/2012)και χωρίς αλλαγές στα θεσμικά θέματα της προηγούμενης σύμβασης. Η διάρκεια ισχύος της είναι από 1/7/2012 έως 31/12/2013.