ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνέδριο για τον LGBT Τουρισμό στην Ελλάδα


Η έκθεση xenia 2012, σε συνεργασία με το πρόγραμμα LGBT Travel Marketing & Destination Development,destsetters, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τοIntensive LGBT Destination Training Program”, με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και συμβουλευτική καθοδήγηση για την προσέγγιση και την ανάπτυξη αυτής της δυναμικής αγοράς.
Το LGBT κοινό αποτελεί αποδεδειγμένα μία από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές, αφού σύμφωνα με έρευνες αποτελεί το 15% της συνολικής τουριστικής κίνησης διεθνώς, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο μέσος gay καταναλωτής πραγματοποιεί περίπου 4 ταξίδια τον χρόνο. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ανήκει στη μέση κατηγορία, με αμέσως επόμενη την κατηγορία Luxury, ενώ τρίτη ακολουθεί η budget/economy κατηγορία.
To “destsetters Intensive LGBT Destination Training Program” έχει ήδη παρουσιαστεί στις εκθέσεις Fitur 2012 και ITB Berlin 2012 στα ειδικά τμήματα για τον LGBT τουρισμό. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο παρουσιάζεται επίσης σε επαγγελματίες του εξωτερικού σε διάφορες χώρες.