ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της ΕΞΑ-Α για τη διακοπή λειτούργίας του ATHENS IMPERIAL

Αποτελεί βαθύτατα θλιβερό γεγονός η ανακοίνωση της διακοπής λειτουργίας ενός ακόμη ξενοδοχείου της Αθήνας, όπως το Athens Imperial (5*), μέλος της ΕΞΑ-Α και “στολίδι” για την Πλατεία Καραϊσκάκη. Πέρα από τα επιμέρους ή τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, το γεγονός ότι την τελευταία διετία τουλάχιστον 20 αθηναϊκά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών έκλεισαν και πολλά άλλα αναστέλλουν την λειτουργία τους, φανερώνει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την -με γεωμετρική πρόοδο- γιγάντωση του επικίνδυνου φαινομένου.   Η “μεταολυμπιακή” - λαμπερή, αναβαθμισμένη και εμπλουτισμένη με νέες υποδομές Αθήνα, δυστυχώς, εγκαταλείφθηκε στη τύχη της επί σειρά ετών, απ’όλες τις κυβερνήσεις και απ’ όλα τα αρμόδια υπουργεία - και φυσικά αναφερόμαστε και στην “προ κρίσης εποχή”. 
  Ο δε προορισμός υποβαθμίστηκε και απαξιώθηκε συστηματικά, καθώς η παράνομη μετανάστευση, η εγκληματικότητα και η ανομία σε κάθε της μορφή αφέθηκαν από την Πολιτεία να εξελιχθούν σε… “φυσικό περιβάλλον” εντός του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της πόλης.   Η πρωτοφανής οικονομική κρίση, ήρθε απλά να αποτελειώσει τις επιχειρήσεις δημιουργώντας ένα αποπνικτικό και ζοφερό για τον τουρισμό περιβάλλον, ενώ η ασταμάτητη δυσφήμηση της χώρας και του προορισμού συνέβαλλε στη συνεχή μείωση της ζήτησης, στην ακύρωση προγραμματισμένων κρατήσεων, στην μείωση των πληροτήτων, στη πτώση των εσόδων (σε ποσοστά από 40% έως και 55%) και φυσικά στην αδυναμία των μονάδων να ανταποκριθούν σε λειτουργικά έξοδα και πάγιες υποχρεώσεις. 
  Η ΕΞΑ-Α  η οποία την τελευταία δεκαετία αφενός αναδεικνύει τα πολλά προβλήματα του προορισμού και αφετέρου στηρίζει οτιδήποτε λειτουργεί θετικά για την πόλη μας,  ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση  πως αν τυχόν δεν περιφρουρηθεί το τουριστικό προϊόν και το όνομα της Αθήνας, ο αριθμός των ξενοδοχείων που θα κλείσουν στην Αττική θα αυξηθεί δραματικά, ενώ άγνωστες θα είναι οι αλυσιδωτές απώλειες στην απασχόληση και στον ελληνικό τουρισμό - σε όλη την ελληνική επικράτεια.