ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Συνεργατισμός στο Λαγκαδά


Την Παρασκευή, 18 Μαϊ 2012, στις 12.00, στην αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η Επιχείρηση Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά ΑΕ και ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Δήμου Λαγκαδά «Η ΓΑΙΑ» οργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα».
Την Παρασκευή, 18 Μαϊ 2012, στις 19.00, στην αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η Επιχείρηση Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά ΑΕ και ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Δήμου Λαγκαδά «Η ΓΑΙΑ» οργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Συνεργατισμός: Η λύση στην κρίση».
Την Τρίτη, 22 Μαϊ 2012, στις 19.00, στην αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η Επιχείρηση Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά ΑΕ και ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Δήμου Λαγκαδά «Η ΓΑΙΑ» οργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Το μέλλον του αγροτικού Κόσμου».
Τριπλό ραντεβού προετοιμάσθηκε για τους αγρότες στον Δήμο Λαγκαδά με την ευκαιρία της 2ης Εμποροπανήγυρης Λαγκαδά, μιας νέας πλατφόρμας «απ’ ευθείας» επαφής αγροτών, παραγωγών, βιοτεχνών και εμπόρων με τους καταναλωτές της περιοχής, και όχι μόνο, που ήταν μια νέα δραστηριότητα του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Γιάννη Αναστασιάδη. Ο Δήμος Λαγκαδά έχει μια πολύ έντονη αγροτική παραγωγή και ταυτόχρονα πολύ μικρή απόσταση από το μεγάλο αστικό κέντρο, την Θεσσαλονίκη. Για πολλά χρόνια οι περιοχές που γειτνίαζαν με μεγάλα κέντρα συνήθως «απορροφώντουσαν» από την δραστηριότητα των πόλεων. Ο Λαγκαδάς τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αναπτύξει δορυφορική αυτόνομη δραστηριότητα και η νέα καλλικρατική δομή προσφέρει εξαιρετική ευκαιρία στους πολίτες του Δήμου Λαγκαδά.
Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό εφαλτήριο τοπικής ανάπτυξης και τα πολλά μικρά «εργαστήρια» του κοινωνικού κεφαλαίου των οργανώσεων, όπως οι τοπικοί Γυναικείοι Συνεταιρισμοί, οι Ενώσεις Νέων Αγροτών, οι Πολιτιστικοί-Κτηνοτροφικοί και άλλοι Σύλλογοι, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια άλλη εναλλακτική πρόταση τοπικής ανάπτυξης, με ενεργοποίηση όλων των συμπολιτών.
Στο θέμα της Τοπικής Ανάπτυξης μια σημαντική παράμετρος είναι η «αυτάρκεια» και η δυνατότητα ανάπτυξης Τοπικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τουλάχιστον για τις ανάγκες των κατοίκων, ενώ υπάρχει πάντα η ανάγκη διακριτής «ταυτότητας», ακόμα και για πολύ γειτονικές προς μεγάλα αστικά κέντρα, περιοχές. Ο Δήμος Λαγκαδά συμπίπτει με την τοπική λεκάνη απορροής, έχει τα προβλήματα της περιοχής Κορώνεια, που είναι περιοχή NATURA, έχει τεράστια δεξαμενή καταναλωτών στην Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα είναι χώρος για αγροτουριστικές δραστηριότητες και ιαματικά λουτρά.
Την Παρασκευή, 18/5/2012 στις 12.00 & 19.00 και την Τρίτη, 22/5/2012, στις 19.00, πάντα στον φιλόξενο χώρο των Λουτρών Λαγκαδά, που προσφέρει η Δημοτική Επιχείρηση με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κυρανό, οι κάτοικοι της υπαίθρου και οι αγρότες Λαγκαδά δημιουργούν ένα χώρο συνάντησης, συζήτησης και προσανατολισμού για όλους.

Ανταπόκριση Δημήτριος Μιχαηλίδης