ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Γα συκοφαντική επίθεση κατηγορεί Ο ΠΑΣΕΝΤ ΠΑΜΕ και Ριζοσπάστη


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) θεωρεί ότι ΠΑΜΕ και  “Ριζοσπάστης” πραγματοποιούν συκοφαντική επίθεση εναντίον του.                        
 Η ανακοίνωση του ΠΑΣΕΝΤ ΕΊΝΑΙ η εξής:
“Το ΠΑΜΕ και ο Ριζοσπάστης το τελευταίο διάστημα, έχοντας ένα εμφανέστατο άγχος ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, έχουν ξεκινήσει με καθημερινά δημοσιεύματα μια άνευ προηγουμένου αήθη και συκοφαντική επίθεση σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις
οποίες φρόντισαν να καταργήσουν οι διαδοχικές Μνημονιακές κυβερνήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά και προτίμηση υπάρχει για τις οργανώσεις εκείνες, στις οποίες έχει σημαντική επιρροή και μεγάλη αποδοχή των εργαζομένων, η Αυτόνομη Παρέμβαση.

Τελευταίο κρούσμα, μετά και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, η νέα απαράδεκτη συκοφαντική επίθεση απέναντι στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων στη Ναυτιλία και Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), όπου οι εργαζόμενοι μέσα από μια μαζική Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να οργανώσουν τον αγώνα τους και τη συνδικαλιστική τους, δράση ώστε να μην περάσουν οι
επιδιώξεις της εργοδοσίας για καταγγελία των ΣΣΕ και δραματικές μειώσεις μισθών μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και να κρατήσουν ζωντανό το επικουρικό τους ταμείο (ΤΑΝΠΥ-ΤΕΑΙΤ), που η Κυβέρνηση της Τρόικας φρόντισε να ‘κουρέψει’ με το PSI, υπεξαιρώντας τα χρήματα των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ, με τη γνωστή μέθοδο των ψευδολογιών και της συκοφάντησης, επιμένει να εμφανίζει σωματεία και εργαζόμενους που έχουν αποδυθεί σε έναν μεγάλο αγώνα για τη διασφάλιση της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων μέσω υπογραφής ΣΣΕ, ως δήθεν ‘αποδοχή για μείωση μισθών’ και ‘κραυγαλέα στήριξη της εργοδοσίας’. Το ΠΑΜΕ εσκεμμένα επιμένει ξανά και ξανά να προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα σε θολά νερά, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δυνάμεις της Α.Π. μάχονται για να μην υπάρξει καμία μείωση μισθών σε κανέναν χώρο, αγωνίζονται (σε αντίθεση με το ΠΑΜΕ) να υπάρξουν ΣΣΕ και να μην αφεθούν οι εργαζόμενοι στο έλεος των ατομικών συμβάσεων εργασίας (κάτι που έχει επιλέξει να κάνει το ΠΑΜΕ σε μια σειρά εργασιακούς χώρους και κλάδους).

Ευτυχώς που οι εργαζόμενοι, μαζικά και αποφασιστικά, όπως έγινε και στη Γ.Σ. του ΠΑΣΕΝΤ, απορρίπτουν την επενδυμένη με ταξική – επαναστατική φρασεολογία και γεμάτη από εμφανείς κομματικές σκοπιμότητες, καταστροφική λογική του ΠΑΜΕ.
Μια λογική της οποίας, η κατάληξη είναι η άρνηση της μάχης της υπεράσπισης των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, ο διαχωρισμός και όχι η ενότητα των εργαζομένων και τελικά, η εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των εργοδοτών.

Για πληρέστερη ενημέρωση να πούμε ακόμη:
1. Χωρίς τη δράση του ΠΑΣΕΝΤ δε θα είχε παραμείνει μέχρι σήμερα (παρά τον ορυμαγδό των αντιασφαλιστικών μέτρων) το ποσοστό της σύνταξης του ΤΑΝΠΥ στο 66,6% επί της κύριας σύνταξης.

2. Οι αποδοχές των ναυτιλιακών και πρακτορειακών υπαλλήλων έχουν φτάσει σε επίπεδα κατά πολύ υψηλότερα άλλων ανάλογων κλάδων. Αυτό  βέβαια έγινε με τη δράση του ΠΑΣΕΝΤ, του Προέδρου του και του κλάδου συνολικά και αυτό δυσκολεύεται να το χωνέψει το ΚΚΕ – ΠΑΜΕ.

3. Στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση η μυστική ψηφοφορία που έγινε στο τέλος, έβγαλε σε ποσοστό 80% υπερψήφιση των ενεργειών και της δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Είναι πανθομολογούμενο σήμερα ότι ο ΠΑΣΕΝΤ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα οργανωμένα πρωτοβάθμια σωματεία με δημοκρατική λειτουργία, καθημερινή παρέμβαση στα προβλήματα του κλάδου και θετικά αποτελέσματα στα ασφαλιστικά και εργασιακά προβλήματα του κλάδου. Το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο σωματείο η επιρροή του ΚΚΕ – ΠΑΜΕ είναι πενιχρή (περίπου 15%) μάλλον δημιουργεί προβλήματα και οδηγεί σε κινήσεις εκνευρισμού. Φαίνεται επίσης ότι ο ίδιος εκνευρισμός δημιουργείται όταν και οι δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες εκλογές δεν ικανοποιούν, σε αντίθεση
με τα αποτελέσματα άλλων δυνάμεων της αριστεράς που (κατά τον “Ριζοσπάστη”) πρέπει να συκοφαντηθούν.

Η Διοίκηση του ΠΑΣΕΝΤ πάντως επιμένει ότι από κοινού και με τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων να οργανώσουμε τον αγώνα της αντίστασης και της ανατροπής των νεοφιλελεύθερων Μνημονίων και των κατάπτυστων αντεργατικών μέτρων, που έχουν γονατίσει την εργατική τάξη και το λαό”.