ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σύμπραξη ΗΑΤΤΑ με ΑΒΤΑ – ΑΙΤΟ - FTO για τη διάσωση της εικόνα της Ελλάδας


Ανοιχτή επιστολή για τη διάσωση της εικόνας της Ελλάδας στη Βρετανία, προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού και στα μέλη της Τρόικα, συνυπέγραψαν Οι βρετανικοί σύνδεσμοι Tour Operators and Travel Agencies, ABTA - The Travel Association,ΑΙΤΟ -Association of Independent Tour Operators, και FTO - Federation of Tour Operators. Η επιστολή των τριών βρετανικών Συνδέσμων επαληθεύει και ενισχύει την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη άμεσης δράσης.

Τα κυριότερα σημεία της ανοιχτής επιστολής των τριών βρετανικών Συνδέσμων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 844 βρετανούς Tour Operators και 3.547 τουριστικά γραφεία είναι τα εξής:
  • Διαπιστώνεται ότι τις τελευταίες 8 εβδομάδες η βρετανική αγορά κατακλύζεται από αρνητικές δηλώσεις και μηνύματα για την Ελλάδα
  • Ο ελληνικός τουρισμός, που αντιπροσωπεύει το 18% του ΑΕΠ, είναι καταλυτικός για την ανάκαμψη της χώρας
  • Η συνεχής δυσφήμιση της Ελλάδας στην αγορά της Βρετανίας έχει σαν αποτέλεσμα οι Βρετανοί να επιλέγουν εναλλακτικούς προορισμούς για τις διακοπές τους. Μία τέτοια μείωση θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.
  • Οι τρεις βρετανικοί σύνδεσμοι, τονίζουν ότι πρέπει άμεσα η ελληνική πολιτεία να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις:
    - να ξεμπλοκαριστούν άμεσα κεφάλαια για την θετική προώθηση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ασφαλής προορισμός και έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε τουρίστα|
    - να προχωρήσει το ελληνικό κράτος σε συνδιαφήμιση και συνεργασία με τους Tour Operators και βέβαια,
    - να προσληφθεί εταιρεία επικοινωνίας για να αλλάξει η εντύπωση της Ελλάδας ως μη ασφαλής προορισμός. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έχει ήδη εξαγγείλει την πρόσληψη εταιρείας επικοινωνίας για την βρετανική και γερμανική αγορά. Η πρόσληψη πρέπει να γίνει άμεσα.
Επιπλέον οι τρεις σύνδεσμοι τονίζουν ότι εάν όλα τα παραπάνω δεν γίνουν άμεσα, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε ακυρώσεις, γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν τα πακέτα τους για την Ελλάδα.
Ο ΗΑΤΤΑ απευθύνει έκκληση, για ακόμα μία φορά, στην ελληνική Πολιτεία, να προχωρήσει άμεσα και θέτει τις υπηρεσίες του στη διάθεσή της.