ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020: μια πρόταση της ΠΕΝΑ

Την ανάγκη να διαμορφωθούν συνθήκες ευρείας συναίνεσης των Κοινωνικών Εταίρων ώστε να προσδιορισθεί η στρατηγική για την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου και η απαραίτητη θεσμική, τεχνική & οικονομική υποστήριξη από την πολιτεία, διετύπωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, κατά το διευρυμένη συνεδρίαση του στις 17 Δεκ 2011, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην πρώτη αυτή διερευνητική συνεδρίαση συνέβαλλαν μεταξύ άλλων με προστάσεις τους η κα Ελένη Αλευρίτου (ΕΚΠΟΙΖΩ), η κα Κωνσταντίνα Μπόγρη (ΥΠοΤ), ο κ. Γεώργιος Λώλης (ΓΕΩΤΕΕ), ο κ. Παναγιώτης Παπαδάκης, ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο κ. Ανδροκλής Γιάτσογλου (ΑΓΡΟΡΑΜΑ), ο κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος (ΠΕΝΑ), ο κ. Βασίλειος Κόλλιας και ο κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης.

Η πρόταση ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020, αφορά στην δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών, που θέλουν οι καταναλωτές, και ανταγωνιστικού κόστους, τα οποία θα προσδιορίζουν, ανά μονάδα προϊόντος την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή δημόσιων περιβαλλοντικών αγαθών.

Η πρωτοβουλία της ΠΕΝΑ ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο της έντονης κινητικότητας που παρουσίασε η ΠΕΝΑ το 2011, με 170 περίπου εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, από την οποία διαπιστώθηκε η ανάγκη, όπως την είχε καταγράψει ο ΔΡ Φ. Βακάκης σε επιστολή του πριν ένα χρόνο προς την ΠΕΝΑ.