Σελίδες

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Aldemar Resorts: Στήριξη στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελλάδας-Ιταλίας στην Ηλεία

 

Όμιλος Aldemar Resorts και το ξενοδοχείο Olympian Village, στήριξαν και έδωσαν “το παρών” στα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της Ηλείας, ενισχύοντας το εξωστρεφές προφίλ της περιοχής.

Από τις 20-21 Σεπτεμβρίου 2024 έλαβε χώρα στο συνεδριακό χώρο του Πύργου Ηλείας το 1ο Διεθνές Συνέδριο επιστημονικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα, με τίτλο “Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ιταλία- Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προκλήσεις στη νέα χιλιετία”, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Α.Θ.Π. του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το συνέδριο αυτό ήταν η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων, η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα της αδελφοποίησης μεταξύ Δήμων της Νότιας Ιταλίας και Δήμων της Ηλείας και συγκεκριμένα του Δήμου Crotone με το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, του Δήμου Πύργου Ηλείας με το Δήμο Squillatse και τέλος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμο Cia Marino. Οι βασικές κατευθύνσεις και δράσεις του προγράμματος δράσεων αφορούν τους τομείς: κουλτούρα, οικονομία/επιχειρηματικότητα, υποδομές, αθλητισμός και εκπαίδευση, ενώ η πραγματοποίηση του προγράμματος γίνεται από κοινού με τους Δήμους, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το ξενοδοχείο Olympian Village του Ομίλου Aldemar Resorts, υποδέχθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου τους επίσημους προσκεκλημένους και τους προσέφερε ένα ειδικά σχεδιασμένο γεύμα στο εστιατόριο Μarina με εκπληκτική θεά στο Ιόνιο Πέλαγος. Στο γεύμα παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι των αδελφοποιημένων δήμων, ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ιταλίας, ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, ο αντιπερειφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο διευθυντής του ξενοδοχείου και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.υνεδρίου “Ελλάδα-Μεγάλη Ελλάδα- Ιταλία, Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προκλήσεις στη νέα χιλιετία” θα παρουσιαστούν τον Οκτώβριο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ρώμη όπου έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων με την Automobile Club Roma και την Assoitica Italia, την Ελληνική Κοινότητα της Ρώμης και τέλος με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.