Σελίδες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Η Israel Canada Hotels αποκτά τα Brown Hotels σε Ελλάδα και Ισραήλ

 Η εταιρεία Israel Canada ανακοίνωσε την απόκτηση των δραστηριοτήτων της Brown Hotels σε Ελλάδα και Ισραήλ, μια συναλλαγή ύψους 26,5 εκατ. δολ. περιλαμβανομένων 7,1 εκατ. δολ. σε μετρητά και ανάληψη χρεών. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία real estate Israel Canada Hotels, η οποία ανήκει κατά 68% στην Israel Canada,  υπέγραψε δύο μη δεσμευτικά μνημόνια κατανόησης για την εξαγορά των ξενοδοχείων της Brown στις δύο χώρες, ενώ παράλληλα, διεξάγονται συζητήσεις για τη συγχώνευση των ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων της Israel Canada με το χρηματιστηριακό “κέλυφος” της DNA Group.

Η εξαγορά στην Ελλάδα περιλαμβάνει τις συμβάσεις μίσθωσης για οκτώ ξενοδοχεία με 1.067 δωμάτια, ενώ στο Ισραήλ, η εξαγορά περιλαμβάνει δέκα ξενοδοχεία με 779 δωμάτια. Η Israel Canada Hotels κατείχε ήδη 15 ξενοδοχεία πριν από τη συμφωνία με την Brown Hotels (12 στο Ισραήλ και τρία στην Ελλάδα). Η εταιρεία λειτουργεί με το σήμα Play και άλλες επωνυμίες σε διάφορες τοποθεσίες, όπως το Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ και η Γαλιλαία. Με την απόκτηση της Brown επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε 3.600 δωμάτια.

Ο εταίρος και διευθύνων σύμβουλος της Israel Canada Hotels, Reuven Elkes, δήλωσε: “Η μελλοντική στρατηγική της εταιρείας είναι να επεκταθεί στο εξωτερικό και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμφωνία στην πράξη μπορεί να εδραιώσει την πλατφόρμα διαχείρισης στο εξωτερικό”.

Η συναλλαγή αυτή σηματοδοτεί την πρόθεση της Israel Canada να επεκταθεί περαιτέρω διεθνώς.

Η αλυσίδα boutique ξενοδοχείων Brown Hotels, που ιδρύθηκε από τους Nir Waizman, Leon Avigad, Nitzan Perry και Hachshara Insurance, αντιμετώπιζε προκλήσεις λόγω της μειωμένης ταξιδιωτικής ζήτησης στο Ισραήλ, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Γάζα.