Σελίδες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Όλ. Κεφαλογιάννη: Κλιμακωτό τέλος για τους επιβάτες κρουαζιέρας, τι αλλάζει στη βραχυχρόνια μίσθωση

 

Οι υπουργοί κ.κ Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Παπαθανάσης, Κώστας Τσιάρας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Όλγα Κεφαλογιάννη ανακοίνωσαν την εφαρμογή των εξειδικευμένων μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ. Τα μέτρα αφορούν στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας στους τομείς του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και του τουρισμού.

Συντονιστής ήταν ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος.Παύλος Μαρινάκης.

Στα 20 ευρώ το “ταβάνι” του τέλους για τους επιβάτες κρουαζιέρας

Η κα Κεφαλογιάννη ανακοίνωσε κλιμακωτό τέλος ανάλογα με το νησί και τη χρονική περίοδο για τους επιβάτες κρουαζιέρας, παράλληλα με την αύξηση του τέλους ανθεκτικότητας για βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία.

Το τέλος κρουαζιέρας θα επιβληθεί από το 2025, από την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Το ύψος του και η κλιμάκωση του τέλους θα ανέρχεται στα 20 ευρώ για Μύκονο και Σαντορίνη και 5 ευρώ στα υπόλοιπα λιμάνια για την περίοδο 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Για την περίοδο Απριλίου – Μαΐου και Οκτωβρίου, το τέλος μειώνεται κατά 40%, σε 12 και 4 ευρώ αντίστοιχα. Για την περίοδο Νοεμβρίου Μαρτίου το τέλος μειώνεται κατά 80%, σε 4 και 1 ευρώ ανά επιβάτη αντίστοιχα

Όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, από την 1η Ιανουαρίου 2025 δεν επιτρέπονται νέες εγγραφές στο κέντρο της Αθήνας για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το τέλος αυξάνεται από 0,5 σε 2 ευρώ ανά ημερήσια χρήση τη χειμερινή περίοδο και από 1,5 σε 8 ευρώ τη θερινή.

Η υπουργός τουρισμού ανέφερε ότι φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 22 δισ. ευρώ (από 20,6 δισ. ευρώ πέρυσι).