ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Η Airbnb στρέφεται σε πιο παραδοσιακές μορφές καταλυμάτων



Αποτέλεσμα εικόνας για Η Airbnb στρέφεται σε πιο παραδοσιακές μορφές καταλυμάτων


Τρεις κινήσεις στρατηγικού αναπροσανατολισμού της Airbnb προς πιο παραδοσιακές μορφές καταλυμάτων και κεντρικά ελεγχόμενα projects καταγράφει στην Επισκόπηση Εξελίξεων του Δεκεμβρίου το Sete Intelligence. Οι τρεις κινήσεις είναι:
1) Η εξαγορά από την Wyndham, έναντι $ 1 δισ., του χαρτοφυλακίου ενοικίασης πολυτελών κατοικιών της τελευταίας,
2) Η συμφωνία της με τον developer Brookfield Property Partners που θα επενδύσει $ 200 εκ. στους επόμενους 18 μήνες για την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών. Η διαχείριση των συγκροτημάτων θα γίνεται από την εταιρεία Niido στη βάση του home-sharing, δηλαδή οι κατοικίες θα διατίθενται με μακροπρόθεσμα leases και οι μακροπρόθεσμοι ενοικιαστές θα έχουν το δικαίωμα υπεκμίσθωσης έως 180 ημέρες ετησίως, και
3) Η συμφωνία της με τις οργανώσεις Bed & Breakfast των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ThinkReservations για συγχρονισμό των συστημάτων πωλήσεων.

Σημειώνεται πως τον Αύγουστο η Airbnb είχε ανακοινώσει πως ήδη προωθούσε περισσότερα από 15.000 boutique ξενοδοχεία.