ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση του Thomas Cook


Αποτέλεσμα εικόνας για Δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση του Thomas Cook


Ξεκινάει άμεσα η χορήγηση δανείων επιδοτούμενων τόκων προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook και των θυγατρικών της, μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών, από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ II) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μετά από έγκριση της Επενδυτικής Επιτροπής του ΤΕΠΙΧ ΙΙ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός χορηγούμενων δανείων ανέρχεται στα 100 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκ. ευρώ εισφέρονται από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και τα 60 εκ. ευρώ από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ η αποπληρωμή των δανείων θα υλοποιείται σε δύο έως πέντε έτη.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε: «Οι συμβάσεις της Αναπτυξιακής Τράπεζας για το χρηματοδοτικό αυτό προϊόν βρίσκονται ήδη στις τράπεζες προκειμένου να υπογραφούν και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και αξιολόγησης αυτών.

 Τα δάνεια αφορούν μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να λαμβάνουν από τις τράπεζες συγχρηματοδοτούμενα δάνεια επιδοτούμενων τόκων ακόμα και στο 100%».