ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Εξαώροφο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε ξενοδοχείο πολυτελείας


Αποτέλεσμα εικόνας για Εξαώροφο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε ξενοδοχείο πολυτελείας

Στο χορό των ξενοδοχειακών επενδύσεων με τη μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων εισέρχεται και η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές του Δήμου της Θεσσαλονίκης χορήγησαν άδεια στη μισθώτρια εταιρεία ΝΕW A.E. για την αλλαγή χρήσης κτιρίου αιθουσών σε ξενοδοχείο πολυτελείας. 

Το εξαώροφο κτίριο βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 24. Στο πλαίσιο της επένδυσης θα γίνουν στατικές ενισχύσεις του κτιρίου, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και τροποποίηση των όψεων ενώ προβλέπεται και η κατασκευή πισίνας.

 Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης έως τις 31.12.2018 λειτουργούσαν 143 ξενοδοχεία με δυναμικότητα 8.007 δωμάτια 15.062 κλινών.

 Από το σύνολο των ξενοδοχειακών κλινών, οι 3.473 λειτουργούν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, οι 3.876 σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, οι 4.409 σε ξενοδοχεία 3 αστέρων, οι 1.789 σε ξενοδοχεία 2 αστέρων και οι 1.515 σε ξενοδοχεία με 1 αστέρι.

https://www.tornosnews.gr/