ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Καβάλα





Αποτέλεσμα εικόνας για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Καβάλα

Ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Άσπρη ‘Άμμο και Σπαθιά στην Καβάλα ανακοινώθηκαν από την «Δημωφέλεια» και έχουν ήδη εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.
Η διοίκηση της «Δημωφέλεια» αποφάσισε:
  • Εκποίηση έκτασης 1,5 στρεμ. στην Άσπρη Άμμο που μαζί με έκταση 3,5 στρεμ. που ανήκει στον Δήμο Καβάλας θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων και άνω, δυναμικότητας τουλάχιστον 150 κλινών.
  • Εκμίσθωση εκτάσεως 45 στρεμ. στην περιοχή Σπαθιά, αποκλειστικά για την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδος 4 αστέρων και άνω δυναμικότητας 400 κλινών, με ελάχιστο ύψος μισθώματος ποσοστό 2,5% επί του τζίρου της επιχείρησης.
Συζήτηση έγινε  στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, αναφορικά με τον Προϋπολογισμό του σχεδίου τουριστικής προβολής, και ένταση προκλήθηκε όταν ο εκπρόσωπος της παράταξης «ο Τόπος της Ζωής μας», διαφώνησε με το ύψος και την κατανομή της δαπάνης. Όταν ο διευθυντής της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Στράτος Μαρουλάς, δήλωσε ότι η επισκεψιμότητα αυξήθηκε εμφανώς από το 2014 μέχρι σήμερα, ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων απάντησε ότι ναι μεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε ο χρόνος παραμονής στα ξενοδοχεία της Καβάλας.
Πρόσθεσε, ότι δεν είναι δυνατόν να έρθει κάποιος επιχειρηματίας να επενδύσει τουριστικά σε μια περιοχή που έχει πληρότητα τους τρεις μόνο καλοκαιρινούς μήνες, αλλά στην υπόλοιπη περίοδο κάτω του 40%. Κι αυτό, ήταν απάντηση και στην Πρόεδρο κ. Ιωσηφίδου, η οποία είχε δηλώσει ότι οι κλίνες στην Καβάλα, είναι λίγες, δηλαδή περίπου 2.500 συνολικά. Το ζήτημα μας προβλημάτισε και το σχολιάζουμε. Τα ποσοστά πληρότητας, των ξενοδοχείων, από ποιόν επίσημο (αντικειμενικό) φορέα προέρχονται;
Γνωρίζουμε, ότι και σε πολλές άλλες περιπτώσεις οι πληρότητες των ξενοδοχείων είναι πολύ υψηλές, όπως π.χ. στην περίοδο του διαγωνισμού σκάκι, στις περιόδους των δυο μεγάλων γιορτών των μουσουλμάνων, του Καρναβαλιού της Ξάνθης, στην περίοδο της Ονειρούπολης, την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων, των διαφόρων αθλητικών (που είναι αλματωδώς αυξάνουσες) και πολιτιστικών διοργανώσεων. Απορρίπτουμε αυτό που έλεγε κάποιος ασχολούμενος με τον τουρισμό, ότι οι ξενοδόχοι επίτηδες διαρρέουν ότι υπάρχουν μικρές πληρότητες, για να μην έρθουν άλλοι επενδυτές και μπουν σφήνα στον ανταγωνισμό.