ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Tουρισμός: Διακοπές fitness η νέα μανία των millennials


Αποτέλεσμα εικόνας για Διακοπές fitness


To 80% των ταξιδιωτών ηλικίας 18-35 θεωρούν τη σωματική άσκηση απαραίτητο συστατικό των διακοπών τους, έναντι 66% των baby boomers.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Hotels.com σε δείγμα 8.400 ενηλίκων από 28 χώρες (Απρίλιος-Ιούνιος 2017), σχετικά με τη νέα παγκόσμια τάση στα ταξίδια που χαρακτηρίζεται από την εμμονή για γυμναστική, ιδιαίτερα ανάμεσα σε άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία αντί για παραλίες και μπύρες, προτιμούν να ακολουθούν τα πρότυπα fitness που προωθούν οι διασημότητες μέσα από τα social media.
Πηγή έμπνευσης των ταξιδιωτών αυτών είναι οι φωτογραφίες ('welfie' αντί για τις απλές «selfie») διάσημων προσώπων στις οποίες εμφανίζονται να συνδυάζουν τον ήλιο, τη θάλασσα με τα σπορ.
Έτσι οι νεαρής ηλικίας ταξιδιώτες τείνουν να ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες από κάποια σωματική δραστηριότητα στις διακοπές (16%) παρά μια σέξι εμφάνιση με μαγιώ (10%).
Οι millennials αναζητούν πιο πλούσιες και ασυνήθιστες εμπειρίες διακοπών και παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν την άσκηση για να κάνουν νέες γνωριμίες (27%) και να εξερευνούν νέα μέρη από διαφορετική σκοπιά (32%). Επίσης, η επιθυμία για μοναδικές αναμνήσεις (42%) και η παρουσίαση των διακοπών στα social media (29%) είναι επίσης δημοφιλείς.
Πολλοί ταξιδιώτες εγκαταλείπουν την επιδίωξη για γκουρμέ φαγητό (42%), χαλάρωση (38%), περιήγηση σε αξιοθέατα (32%), ακόμα για αλκοόλ (24%), προκειμένου να γυμνάζονται στις διακοπές.
Η γυμναστική είναι σε τέτοιο βαθμό ενσωματωμένη στην εμπειρία διακοπών που η ζήτηση για ξεχωριστές εμπειρίες fitness σε ξενοδοχεία καταγράφει αύξηση ρεκόρ. Οι σύγχρονες υποδομές γυμναστικής (26%), το personal training (20%), τα υγιεινά μενού διατροφής (25%) και η δωρεάν φορητή τεχνολογία γυμναστικής (17%) βρίσκονται πολύ ψηλά στις απαιτήσεις από τα ξενοδοχεία.
Οι άνδρες επιλέγουν ακραίες φυσικές δραστηριότητες ενώ οι γυναίκες (25%) προτιμούν ολιστική ευεξία με διαλογισμό, γιόγκα και τάι τσι. Οι 5 δημοφιλέστερες δραστηριότητες που επιθυμούν να δοκιμάσουν οι ταξιδιώτες είναι…
-γυμναστική ενδυνάμωσης και απώλειας βάρους (69%)
-ορειβασία (45%)-Personal training (34%)
-Κολύμβηση HIIT (26%)
-Hot yoga (25%)
Tα κορυφαία ξενοδοχεία ευεξίας στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι…
-The Westin Verasa Napa, Kαλιφόρνια
 -1711 Ti Sana Detox Retreat & Spa, Μιλάνο 
-Park Hyatt Tokyo, Τόκιο 
-Pueblo Bonito Pacifica Resort and Spa, Cabo San Lucas 





-Pueblo Bonito Pacifica Resort and Spa, Cabo San Lucas