ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η Σκύρος στους 100 «πράσινους προορισμούς» του κόσμου





Αποτέλεσμα εικόνας για Η Σκύρος στους 100 «πράσινους προορισμούς» του κόσμου

Χαρά και ικανοποίηση σκόρπισε στην Σκύρο η επιλογή της στους 100 Παγκόσμιους «πράσινους» προορισμούς» για το 2017.
Οι επιδόσεις του προγράμματος “Skyros Project” -σε συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου- έφεραν τους…καρπούς της διάκρισης ενισχύοντας παράλληλα και τα πολύτιμα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της μοναδικής Σκύρου.
Οι επιδόσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτέλεσαν καθοριστικό κριτήριο για την προώθηση του νησιού ως «Πράσινο» και οι πρόσφατες βραβεύσεις τους (Tourism Awards (2015, 2016, 2017), Connect4climate Award, Film4Climate Award 2016, Oikopolis 2016, 2017, Environmental Award 2015 & 2016, μνημονεύονται στο επίσημο site του «Top 100 Green Destinations».
«Επιβραβεύεται το όραμα μας, τονίζει το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, που θέλει τη Σκύρο να πρωτοπορήσει στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση η οποία θα αντανακλά στην ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων και στις υπηρεσίες ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά ορθού τουριστικού προϊόντος.
Τέτοιες διακρίσεις οι οποίες προβάλουν τη Σκύρο στη «βιτρίνα» του «πράσινων» προορισμών, δημιουργούν τεράστιες υποχρεώσεις που όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε ώστε να αναδείξουμε και να σταθεροποιήσουμε την Σκύρο εκεί που ανήκει.
Δηλαδή ως ένα νησί που θα είναι υπόδειγμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.
Η δουλειά που πρέπει να γίνει απαιτεί προσήλωση και διάρκεια».
Ο Δήμαρχος της Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης βρίσκεται στην Ιβηρική χερσόνησο για να μιλήσει στην ενότητα «Παγκόσμιος Τουρισμός – Επιτυχημένα παραδείγματα αειφόρων προορισμών», με θέμα «Σκύρος: Ένα ταξίδι προς ένα βιώσιμο τρόπο ζωής».