ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

H British Airways ανανεώνει ριζικά το εσωτερικό της καμπίνας των αεροσκαφών της

Η British Airways παρουσίασε τα νέας σχεδίασης καθίσματα και το εσωτερικό της καμπίνας για αεροσκάφη μικρών αποστάσεων που πραγματοποιούν πτήσεις από το ευρωπαϊκό της δίκτυο στο Λονδίνο. Οι εργασίες διαρρύθμισης ξεκινούν άμεσα στα 95 Airbus, με την εγκατάσταση κομψών σχεδίων που εμπνέονται από τα τελευταία αποκτήματα, το A380 και το Boeing 787.


Τα κομψά γκρι ανθρακί δερμάτινα καθίσματα είναι πιο λεπτά και εργονομικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να επιτρέπουν την προσθήκη επιπλέον καθισμάτων στην οικονομική θέση. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία είναι σε θέση να παρέχει φθηνότερα εισιτήρια για το επιβατικό κοινό.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός μεγιστοποιεί τον προσωπικό χώρο και η πλάτη των καθισμάτων επιτρέπει περισσότερο χώρο για τα πόδια του πίσω επιβάτη. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να κάνουν χρήση της θέσης για το tablet, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμεύσει σαν χώρος αποθήκευσης για περιοδικά. Ένα προσκέφαλο που κινείται προς 4 κατευθύνσεις παρέχει άνεση και στήριξη, ενώ το τραπεζάκι μετακινείται μέσα και έξω για να τοποθετείται στην ιδανική θέση.

Η νέα Club Europe διατηρεί 2 καθίσματα ανά σειρά, με το μεσαίο κάθισμα ελεύθερο. Ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχει μια κομψή κεντρική κονσόλα με θέσεις για ποτά, σνακς και προσωπικές συσκευές, απελευθερώνοντας το κύριο τραπεζάκι για εργασία ή για γεύμα.

Σύγχρονα συστήματα LED, εμπνευσμένα από τις καμπίνες στα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας, βγάζουν μπλε φως κατά την επιβίβαση, γυρίζουν σε φως των κεριών στη διάρκεια του φαγητού και δίνουν ένα ξεκούραστο λευκό για την απογείωση και την προσγείωση.

Ο Keith Williams, εκτελεστικός πρόεδρος της British Airways, δήλωσε: «Οι πτήσεις μικρών αποστάσεων έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να προσφέρουμε στους πελάτες μας χαμηλές τιμές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προχωράμε σε ριζική ανακαίνιση της καμπίνας μας. Θα υπάρξει ανανέωση, αλλά η παραδοσιακή άνεση και κομψότητα της British Airways θα παραμείνει αμετάβλητη».
  
Η νέα καμπίνα προσφέρει επίσης σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, εξοικονομώντας περίπου 5% των εκπομπών CO2 ανά επιβάτη/χλμ., συμβάλλοντας στο στόχο της εταιρείας να μειώσει τις καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2050.

Η κα Φρέντυ Στίερ
Θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες μικρών αποστάσεων, η British Airways βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις  με την Inmarsat που θα οδηγήσει στην εποχή της ευρυζωνικότητας και στον αέρα. Ξεκινώντας από τα εσωτερικά δρομολόγια, το πρώτο επίγειο 4G ευρυζωνικό δίκτυο της Ευρώπης θα δώσει στους επιβάτες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και εν πτήσει!

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε το www.ba.com.