ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μικρά κι ενδιαφέροντα


Η Σαμοθράκη ζήτησε να μπει στο δίκτυο ΜΑΒ της UNESCO
Στα πλαίσια της υποψηφιότητας της Σαμοθράκης προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα “Άνθρωπος και Βιόσφαιρα” (Man & Biosphere-ΜΑΒ) της UNESCO, ένα δίκτυο περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους και ανάδειξης του ιδιαίτερου χαρακτήρα του τόπου, ομάδα 15 επιστημόνων – μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας της Βιέννης με την επικεφαλής της πρωτοβουλίας την Καθηγήτρια Marina Fischer-Kowalski επισκέφτηκαν τη Σαμοθράκη από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διεξάγουν κοινωνική έρευνα μεταξύ των κατοίκων του νησιού για τα προβλήματα και τις προοπτικές του νησιού σε διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες και κοινωνικές ομάδες.

Το 11ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ στις 29 Οκτωβρίου

Το 11ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ Τουρισμός & Ανάπτυξη” θα διεξαχθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα, 29 και Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Στο συνέδριο θα συζητηθούν και διερευνηθούν θέματα, όπως η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας ενός τέτοιου μηχανισμού, καθώς επίσης τα πεδία και οι τρόποι συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με το υπουργείο Τουρισμού/ΕΟΤ και τις Περιφέρειες.

Χρεωκοπία του βρετανικού T.Ο. Bowen Travel Group

Ο βρετανικός T.Ο. Bowen Travel Group χρεωκόπησε.Η Deloitte επιβεβαίωσε την απόλυση 393 ατόμων, που αποτελούσε προσωπικό της Η Deloitte συνεργαζεται στενά με την Bonded Coach Holidays, για να βοηθήσει τους πελάτες που επηρεάστηκαν. Όμως έχει διατηρηθεί έμια ομάδα περίπου 55 εργαζόμενων για να εκπληρώσει τις υπόλοιπες λειτουργίες της .

Πρόβλημα στη σύνδεση της άγονης γραμμής της Δωδεκανήσου με τον Πειραιά

Κανείς δεν μπορούσε να περιμένει, ότι η επανίδρυση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα οδηγούσε τόσο σύντομα σε ναυάγιο”, σχολιάζει χαρακτηριστικά το ζήτημα της σύνδεσης της άγονης γραμμής της Δωδεκανήσου με τον Πειραιά η υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μίκα ΙατρίδηΕίναι εκπληκτικό, για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, να δημιουργείται τέτοιο σοβαρό πρόβλημα, στη σύνδεση της άγονης γραμμής της Δωδεκανήσου με τον Πειραιά, η οποία εξυπηρετείτο, από ένα από τα πιο αξιόπιστα και φιλικά προς τον επιβάτη πλοία της Ακτοπλοΐας.


Ερώτηση για τη της Μαρίνα Ζέας στη Βουλή 

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, κα Μ. Ρεπούση και κ. Ν. Τσούκαλης, κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση, σχετικά με δικαιώματα διαχείρισης που απορρέουν από τη Σύμβαση για την εταιρεία Μαρίνα Ζέας και τις δραστηριότητες που μπορούν οι κάτοικοι της πόλης να αναπτύσσουν στο χώρο της μαρίνας.