ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας –Γερμανίας


Η διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας –Γερμανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον  Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Φούχτελ, στο Βερολίνο.Κυρίως συζητήθηκε η δυνατότητα εργασίας Ελλήνων ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά την χειμερινή περίοδο στις τουριστικές επιχειρήσεις της Γερμανίας. Και η απλοποίηση των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών.
 Επίσης συζητήθηκαν θέματα όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων και η στήριξη της απασχόλησης.
Αμέσως μετά την συνάντηση η υπουργός Τουρισμού, ανέφερε: «Η Γερμάνια αποτελεί παραδοσιακά κορυφαία αγορά για την Ελλάδα. Φέτος παρότι η χρονιά ήταν δύσκολη τουριστικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να κλείσει καλά». Και πρόσθεσε: «Το καλό μήνυμα είναι ότι όσοι επισκέφθηκαν την χώρα μας, έφυγαν με καλές εντυπώσεις από την πατρίδα μας». Επιδιώκουμε – τόνισε- την μακρόχρονη συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες, στο θέμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης.
 
Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα του ιατρικού τουρισμού, τονίζοντας ότι  «αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα». Και κατέληξε λέγοντας  ότι «την επομένη εβδομάδα περιμένουμε να έλθει στην Αθήνα,  ο  Γερμανός  υπουργός Υγείας για να συζητήσουμε περαιτέρω  το θέμα».