ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μικρά κι ενδιαφέροντα


Κύπρος:Aύξηση 10,2% στις αφίξεις τουριστών τον Σεπτέμβριο
Η Έρευνα Ταξιδιωτών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, έδειξε ότι οι αφίξεις τουριστών το Σεπτέμβριο 2012 ανήλθαν σε 335.352 σε σύγκριση με 304.260 το Σεπτέμβριο 2011, σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 10,2%.
Το Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση 54,7% στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία (από 49.863 το Σεπτέμβριο του 2011 σε 77.149 το Σεπτέμβριο του 2012), 2,1% αύξηση από την Ελλάδα (από 10.817 σε 11.044), 9,4% αύξηση από τη Νορβηγία (από 9.340 σε 10.221) και 22,0% αύξηση από την Ελβετία (από 6.223 σε 7.593 ).
Αντίθετα μείωση 0,4% σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο μείωση από τη Σουηδία ( και 10,7% μείωση από τη Γερμανία.

Οι δονητές... τα πιο... αποκαλυπτικά αντικείμενα των Βρετανών στον έλεγχο αεροδρομίου
Οι Δονητές(17%) βρίσκονται στην κορυφή των πιο... ντροπιαστικών αντικείμενων των Βρετανών όταν πάνε διακοπές,όπως αποκάλυψε έρευνα της βρετανική ιστοσελίδας MyVoucherCodes.co.uk.
Η έρευνα διεξήχθη σε 1.346 Βρετανούς, ηλικίας 18 ετών και άνω σε όλη τη Βρετανία, που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό τα τελευταία δύο χρόνια. Το 39% (2/5) δήλωσαν ότι βρέθηκε κάτι ντροπιαστικό στις χειραποσκευές τους κατά τον έλεγχο. Τα αντικείμενα ήταν: Δονητές(17%), Χάπια Viagra 15%, Προφυλακτικά 13%, Πορνογραφικά DVD / Περιοδικά 10%, Γυμνές φωτογραφίες 8%, Λιπαντικό 6%, Εξοπλισμός BDSM 1%, Τεστ εγκυμοσύνης 3% κλπ.



Η Περιφέρεια Κρήτης στην Τουριστική Έκθεση «TTG INCONTRI»
Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε και φέτος στην Τουριστική Έκθεση «TTG INCONTRI» που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2012.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Κρήτη είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς που επιλέγουν οι Ιταλοί για τις διακοπές τους.
Προσφορές για όμορφα ταξίδια με την Olympic Air
Η Οlympic Air προσφέρει προνομιακές τιμές  σε  όλο το δίκτυο του εσωτερικού και εξωτερικού της από και προς Αθήνα για ταξίδια από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2012.
Συγκεκριμένα για πτήσεις εσωτερικού απλής μετάβασης προς   Αθήνα ο ναύλος ξεκινά από 32 ευρώ, ενώ από Αθήνα προς όλους τους προορισμούς εσωτερικού του δικτύου της ο ναύλος ξεκινά από 57 ευρώ. Για τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη ο ναύλος απλής μετάβασης ξεκινά από 32 ευρώ.  Αντίστοιχα για απλή μετάβαση στο εξωτερικό, ο ναύλος προς Αθήνα ξεκινά από 40 ευρώ και από Αθήνα ο ναύλος ξεκινά από 48 ευρώ.
Στις τιμές περιλαμβάνονται  όλοι οι  φόροι  και οι αντίστοιχες χρεώσεις συναλλαγής ανά επιβάτη, για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 16 Οκτωβρίου έως και 24 Οκτωβρίου από την ιστοσελίδα  
www.olympicair.com.  Εξαιρούνται της προσφοράς οι άγονες γραμμές. 
Easyjet: Σε Μύκονο και Σαντορίνη το 2013
H Easyjet από τις 14 Φεβρουαρίου, του 2013, ξεκινά πτήσεις από Manchester για πέντε νέους προορισμούς. Οι προορισμοί αυτοί είναι: Τα ελληνικά νησιά Μύκονος και Σαντορίνη, το Reykjavik, η Βενετία και η Αττάλεια της Τουρκίας.
Η Easyjet πρόκειται να αυξήσει τα αεροσκάφη της από έξη σε επτά με το νέο Airbus A319, το οποίο έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τις πτήσεις του στις 14 Φεβρουαρίου, 2013.


Πρωτοβουλία των εργαζομένων της Goldair για παιδιά που χρήζουν βοήθειας
Με πρωτοβουλία μιας ομάδας εργαζομένων του ομίλου εταιρειών Goldair αποφασίστηκε να υλοποιηθεί η σκέψη και επιθυμία να βοηθήσουν όλοι την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα – τα παιδιά. Κατόπιν έρευνας , επιλέχθηκαν ιδρύματα λιγότερο προβεβλημένα, που με μεγάλη χαρά θα δεχθούν και θα αξιοποιήσουν τις προσφορές των εργαζομένων Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση όλων, σε μια πρωτοβουλία που δεν έχει να κάνει με ελεημοσύνη, αλλά με ευαισθητοποίηση και εθελοντική προσφορά”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι της Goldair.Τόποι συλλογής αγαθών:
Goldair - Παιανία: Στο ισόγειο θα υπάρχουν κούτες με σχετικό λογότυπο, ανά είδος αγαθού
Goldair Cargo – Ασπρόπυργος: Στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου σε κατάλληλα διαμορφωμένες παλέτες με το λογότυπο και την αναγραφή του είδους
Goldair Handling Σπάτα: Αποθήκη Cargo σε κατάλληλα διαμορφωμένες παλέτες με το λογότυπο και την αναγραφή του είδους
Goldair – Κέντρο: Ομήρου 13, 3ος όροφος.