ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μικρά κι ενδιαφέροντα


Ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού
Στην ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής στρατηγικής για τον ιατρικό τουρισμό αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιαννη μιλώντας σε ημερίδα για το συγκεκριμένο θέμα. Το Σχέδιο Νόμου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του 2012. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η πολιτεία θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε σωστή πρωτοβουλία λαμβάνεται για την ανάπτυξη του.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μελέτη «Ανάπτυξη Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα». Στα κύρια συμπεράσματα της αναφερόμενης μελέτης καταγράφεται ότι τα έσοδα που προκύπτουν ετησίως από 5 εκατ. περίπου ασθενείς του ιατρικού τουρισμού προσεγγίζουν τα 20 εκατ. δολάρια με μέσο όρο ιατρικής δαπάνης 3.000 ως 4.000 δολάρια.
Η υπ. Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Βερολίνο
Ένα από τα πρώτα θέματα που έθεσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσημη επίσκεψη της στο Βερολίνο είναι η πρακτική πολλών tour operator  να βάζουν ρήτρα ευρώ στα συμβόλαια που κλείνουν με Έλληνες ξενοδόχους οι οποίοι και  έχουν προβεί σε σχετικές διαμαρτυρίες. Επίσης συζητήθηκαν θέματα ελληνογερμανικής συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού. Στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν ακόμη το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων, η  αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα καθώς  και ζητήματα τεχνογνωσίας.

Ενδιαφέρον από Καζακστάν για τουρισμό και επενδύσεις
Θέματα που αφορούν στον τουρισμό και την προσέλκυση επενδύσεων συζήτησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών του Καζακστάν Rapif Zhoshybayev ο οποίος διατύπωσε  το ενδιαφέρον που υπάρχει από την χώρα του, τόσο για επισκέψεις τουριστών όσο και επιχειρηματιών για επενδύσεις στην Ελλάδα. Έτσι συζητήθηκε η προετοιμασία ενός  συμφώνου διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών για τουριστικά θέματα , προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες συνεργασιών μεταξύ των δυο πλευρών.