ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μικρά κι' ενδιαφέροντα


Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά', το Νοέμβριο στην Αθήνα
Η γνωστή εκδήλωση γευσιγνωσίας, “Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά”, θα γίνει και φέτος στο ξενοδοχείο Hilton, στις 4 Νοεμβρίου και ώρες 13:00-20:00. Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες της θα μπορούν να δοκιμάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 27 οινοπαραγωγών. Κρασιά κάθε τύπου, όπως τα κορυφαία ονομασίας προέλευσης: Μαντινεία, Νεμέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών αλλά και δεκάδες άλλα, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης , καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου, θα βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε λάτρη του οίνου.

Η Emirates φέρνει το αεροσκάφος Α380 στην Αθήνα

Η Emirates θα πραγματοποιήσει την πρώτη και μοναδική προγραμματισμένη πτήση με αεροσκάφος τύπου Α380 προς Αθήνα.Το αεροσκάφος μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 517 επιβάτες, 427 επιβάτες στην Οικονομική Θέση, 76 στη Διακεκριμένη και 14 στην Πρώτη Θέση. Η προσγείωση του αεροσκάφους στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 26 Οκτωβρίου αποτελεί ορόσημο για την Emirates και τη λειτουργία της στην Ελλάδα.
Δικαστική νίκη εις βάρος της TripAdvisor
Νομική νίκη-ορόσημο κατά της αμερικανικής (με έδρα τη Μασαχουσέτη )TripAdvisor, πέτυχε ιδιοκτήτης ξενώνα στα νησιά Outer Hebridesτης Σκωτίας. Ο 64χρονος Σκωτσέζος υποστήριξε ότι η σελίδα φιλοξενούσε “ψευδείς και κακόβουλες” κριτικές για τον ξενώνα του, τις οποίες αρνήθηκε να αποσύρει, με αποτέλεσμα ο ξενοδόχος να υποστεί απώλεια κρατήσεων περίπου 2.000 λιρών.

Πτώση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη το 2012. Σύμφωνα με αυτά, η πτώση στις διανυκτερεύσεις Ιανουαρίου – Αυγούστου 2012 έφτασε το -8,27% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, επιβεβαιώνοντας και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Να σημειωθεί ότι πέρυσι και σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2010, είχε καταγραφεί αύξηση στις διανυκτερεύσεις που άγγιξε το 8%. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των Ελλήνων έχει πάρει μη αναστρέψιμες διαστάσεις. Σοβαρή μείωση είχαν οι τουρίστες από το Ισραήλ, ενώ μειωμένες ήταν και οι διανυκτερεύσεις από πολίτες των Βαλκανίων.

Ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της Μαγνησίας θέλουν οι ξενοδόχοι της περιοχής
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας αναρωτιέται αν στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της περιοχής μας, και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και το αεροδρόμιο της Σκιάθου”. Ειδικά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που καλύπτει όλη την Κεντρική Ελλάδα, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας θεωρούν ότι είναι μείζονος σημασίας να ‘φύγει’ από την απραξία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και να ‘έρθει’ στα χέρια των ιδιωτών, προκειμένου να αναπτυχθεί.

Η Δημητσάνα στο δίκτυο των πολιτιστικών οδοιπορικών Geo Routes
Η Δημητσάνα, που εντάχθηκε πρόσφατα στο δίκτυο των επιλεγμένων πολιτιστικών οδοιπορικών για την Ελλάδα Geo Routes & Aegean Routes” υπό την αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO, άνοιξε τις πύλες της και υποδέχθηκε από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2012 το πρώτο οδοιπορικό στην πόλη, στο οποίο συμμετείχε σημαντικός αριθμός μελών της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).



Παγκόσμιο ποδηλατικό ΕΤΑΠ στην Κρήτη, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων
Από την Παρασκευή 19 μέχρι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στο Ρέθυμνο. Έγινε μια σημαντική προσπάθεια για την είσοδο της Κρήτης στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη, για την ενίσχυση και διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει το νησί,με το το παγκόσμιο ποδηλατικό ΕΤΑΠ, στο οποίο υπήρχε συμμετοχή δημοσιογράφων απ' όλο τον κόσμο. Σκοπός είναι να ξεκινήσει στην Κρήτη ο αθλητικός- ποδηλατικός τουρισμός.

6ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων στην Άνδρο

Το 6ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, με τίτλο “Ξεκινάμε από το Α”, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Αίολος”.
Την επιμέλεια είχε ο εμπορικός σύλλογος Χώρας Άνδρου “η Ομόνοια”