ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρούς


Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, αλλά και όσα παρέμεναν κλειστά ή λειτουργούσαν με μειωμένο ωράριο κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ τώρα είναι επισκέψιμα για το κοινό.
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Προσπαθούμε με καλόπιστο διάλογο, ερχόμενοι σε επαφή με τις κατά τόπους εφορίες και εκπροσώπους των εργαζομένων, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα εξαιτίας των οποίων εμποδίζεται η λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα ωράριο που να διευκολύνει την πρόσβαση όσο γίνεται περισσότερων ομάδων επισκεπτών. Οι προσλήψεις προσωπικού φύλαξης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, γεγονός που διευκολύνει την προσπάθεια που κάνουμε”.