ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Βασικός μοχλός ανάπτυξης της Ελλάδας ο Τουρισμός


Ο τουρισμός είναι ένας από τους τέσσερις τομείς της ελληνικής οικονομίας, στον οποίο μπορεί να βασιστεί η ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο επικεφαλής της EU Task Force for Greece, κ. Horst Reichenbach στη συνάντηση που είχε με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων(ΗΑΤΤΑ).

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής του και έδωσε έμφαση στη ανάγκη ύπαρξης ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στην απλοποίηση των διαδικασιών για την επιβίωση του επαγγελματικού κόσμου.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί μοχλό για την ανάπτυξη της Ελλάδας και κατέθεσε πλήρες υπόμνημα με τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν, προκειμένου να υπάρξει άρση των αντικινήτρων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού με τα ταχύτατους ρυθμούς. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα παρακάτω θέματα:
- ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων,
- αποδέσμευση κονδυλίων για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα στις διεθνείς τουριστικές αγορές,
- ανάγκη ύπαρξης χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα συστατικά στοιχεία του τουριστικού πακέτου, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού,
- πλήρη απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων με έμφαση στις οδικές μεταφορές επιβατών (ΚΤΕΛ) και βεβαίως
- διευκόλυνση στην έκδοση Visa Schengen, με την υιοθέτηση του electronic database for e-visas

O κ. Reichenbach, στη διεξοδική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παραπάνω σημεία, δηλώνοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουριστικό τομέα, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ελληνική οικονομία.